Apfelstrudel
Taikina:
100 g jauhoa
1 muna
1 rkl vettä
1 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
Täyte
500 g happamia omenia kuorittuna ja siivutettuna ohueksi
50 g hasselpähkinärouhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
50 g voita
1 rkl kanelia
1/2 dl sokeria
50 g voita sulatettuna struudelin voiteluun paistamisen aikana.
Sitrushapankerma
1 prk creme frachea
1 sitruunan kuoriraastetta
3 rkl sokeria
Tee taikina kuin pastataikina: Sekoita suola jauhoihin. Jauhot keoksi, muna ja öljy keskelle. Kääntele nesteet jauhoihin. Lisää tilkka vetta tarvittessa. Vaivaa palloksi. Laita kelmun sisällä jääkaappiin tunniksi lepäämään.
Kuori ja siivuta omenat. Laita kaurahiutaleet ja 40 g voita kasariin ja kuullota kaurat kultaisiksi. Laita sivuun.
Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetun leivinpaperin päällä niin ohueksi kuin saat, pitäisi tulla koko leivinpaperin kokoinen. Taikinaa voi venytellä käsinkin suuremmaksi. (Laita leivinpaperin alle pöydälle pari tippaa vettä niin se pysyy paikallaan.) Levitä 2/3 taikinalevylle kaurahiutaleita ja niiden päälle omenat. Ripottele päälle pähkinärouhe, kaneli ja sokeri. Voitele tyhjäksi jäänyt kolmannes voisulalla. Kääri rullalle aloittaen täytetystä reunasta edeten kohti täyttämätöntä kolmannesta. Purista rullan päät kiinni ja nosta pellille. Voitele vielä rulla voisulalla. Laita 175-asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Voitele 10 min välein voisulalla.
Sekoita sitrushapankerman aineet.
Ota struudeli uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa ohuiksi noin sentin siivuiksi. Nosta lautaselle pari siivua, sirottele päälle tomusokeria. Laita viereen hapankermaa, koristele omenansiivuilla ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti