Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 4. marraskuuta 2016

Marraskuun kausimenu:Persimoni-rapusalaattia alkuruuaksi

Marraskuu vuoden synkin kuukausi vaatii meidän mielestä ruualta värejä ja makuja. Satokauden osalta suomalaisia juureksia on tarjolla, mutta onneksi tuontihedelmät pelastaa hieman tilannetta värien suhteen. Tällä kertaa innostuimme persimonista, joka löi itsensä läpi viime vuoden satokausituotteiden myötä ainakin meidän lähiPrismassa.

Persimoni-rapusalaatti

1 persimoni
1/2 halloumipaketti
1 appelsiini
1/3 kurkkua
3-4 rapua/hlö
1/3 kurkkua
yhden granaattiomenan siemenet
suolaa ja mustapippuria

Viipaloi persimonit ja halloumi. Paahda niitä pannulla keskilämmöllä 3-5 minuuttia niin että ne saavat hieman väriä pintaansa. Kuori ravut ja poista niiltä suoli. Paahda rapuja pannulla 2 minuuttia/puoli ja mausta ne suolalla. Leikkaa kurkku pitkittäin juustohöylällä ohuiksi siivuiksi ja pyöritä ne rulliksi. Poista granaattiomenasta siemenet. Poista appelsiinista kuoret ja leikkaa hedelmäliha irti appelsiinista. Kokoa annos ja tarjoa kuohuviinin kanssa.

Juomasuositus


Kuvassa esiintyvä Jaume Serran rose-kouhuviini on valitettavasti poistunut myynnistä, mutta alkon vakiovalikoimasta löytyvä saman tuottajan Jaume Serra Cava Brut on annokselle myös loistava vaihtoehto.  Tässä cavassa hinta-laatusuhde on todellakin kohdillaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti