Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 19. elokuuta 2016

Elokuun kausimenu: Jälkiruuaksi (villi)vadelmia ja jogurttia


Villivadelmia ja jogurttia

Talomme viereisessä metsässä on aivan mahtava villivadelmapensaikko, joiden kypsymistä olemme odottaneet koko kesän kieli pitkällä. Villivadelmien maku on meidän mielestä paljon parempi kuin puutarhavadelmien, joten niistä kelpaa tehdä jälkiruokaa.

4 dl turkkilaista jogurttia
4 dl (villi)vadelmia
0.5 dl minttusilppua
hunajaa maun mukaan

Sekoita kulhossa jogurtti, minttusilppu ja hunaja. Maista ja laita seos pursotinpussiin. Laita astian pohjalle kerros villivadelmia, kerros jogurttia, kerros villivadelmia, kerros jogurttia ja päälle vielä villivadelmia. Koristele jälkiruoka halutessasi mintunlehdillä ja raastetulla suklaalla.

Juomasuositukset

Juomaksi suosittelemme puolimakeaa kabinett-rislingiä: Dr. Hermannin viinissä maistuvat sitruuna, aprikoosi ja hieman eksoottisemmat, ananaksiset aromit. Jälkiruoka ei ole kovin makea, joten aivan täysmakea viini dominoisi annoksen kanssa ja veisi siitä viimeisenkin makeuden jättäen vadelmat varjoonsa. Suosittelemamme  viinin sokeripitoisuus on matalampi ja hapokkuus huikea, joten se antaa tilaa myös jälkiruuan mauille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti