Villivadelmia ja jogurttia
Talomme viereisessä metsässä on aivan mahtava villivadelmapensaikko, joiden kypsymistä olemme odottaneet koko kesän kieli pitkällä. Villivadelmien maku on meidän mielestä paljon parempi kuin puutarhavadelmien, joten niistä kelpaa tehdä jälkiruokaa.
4 dl turkkilaista jogurttia
4 dl (villi)vadelmia
0.5 dl minttusilppua
hunajaa maun mukaan
Sekoita kulhossa jogurtti, minttusilppu ja hunaja. Maista ja laita seos pursotinpussiin. Laita astian pohjalle kerros villivadelmia, kerros jogurttia, kerros villivadelmia, kerros jogurttia ja päälle vielä villivadelmia. Koristele jälkiruoka halutessasi mintunlehdillä ja raastetulla suklaalla.
Juomasuositukset
Juomaksi suosittelemme puolimakeaa kabinett-rislingiä: Dr. Hermannin viinissä maistuvat sitruuna, aprikoosi ja hieman eksoottisemmat, ananaksiset aromit. Jälkiruoka ei ole kovin makea, joten aivan täysmakea viini dominoisi annoksen kanssa ja veisi siitä viimeisenkin makeuden jättäen vadelmat varjoonsa. Suosittelemamme viinin sokeripitoisuus on matalampi ja hapokkuus huikea, joten se antaa tilaa myös jälkiruuan mauille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti