Kanttarellivehnättöä
2 dl emmervehnää (esim Malmgård)
puoli litraa kasvislientä
2 sipulia
litra kanttarelleja
1 valkosipulin kynsi
voita tai öljyä paistamiseen
vaaleaa balsamicoa (tai 2 dl valkoviiniä)
Suolaa, hunajaa, valkopippuria, anista
Parmesania 1 dl raasteena
Laita liemi ja emmerivehnät kattilaan. Keitä miltei kypsäksi. Tee samalla kanttarellipaistos: Silppua sienet ja sipulit hienoksi. Laita voihin tai öljyyn paistumaan. Mausta suolalla, hunajalla, pippurilla ja aniksella. Sekoita vehnättöön. Anna hautua hiljalleen kypsäksi. Lisää parmesan juuri ennen tarjoamista.
Tarjoa paistetun kampasimpukan tai vaalean kalan kera. Toimii primi piattina myös sellaisenaan.
Juomasuositus
Kantterellien, vehnän ja juuston kaveriksi sopii mainiosti Moulin-a-Ventistä tuleva alkon valikoimasta löytyvä varsin mukava Gamay-rypäleestä tehty punaviini Joseph Drouhin Moulin-à-Vent 2014. Syksyä kohti, kun ollaan menossa niin punaviinit tuntuvat jälleen ajankohtaisilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti