Juuressipsejä, omenavaahtoa ja sienipölyä
Juuressipsejä
1 porkkana
2 maa-artisokkaa
1 pieni punajuuri
oliiviöljyä
suolaa
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Laita lastut uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia juureksesta riippuen. Juureslastut ovat valmiita, kun ne ovat rapeita. Huomioi, että maa-artisokat paahtuvat nopeammin kuin punajuuret. Ota rapeat juureslastut talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele jäähtyneiden juureslastujen päälle suolaa maun mukaan.
Omenavaahto
1 granny smith-omena
1/2 dl smetanaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
Kuori omena ja kuutio. Keitä omena nopeasti pienessä vesitilkassa kypsäksi. Aja kypsä omena bamixilla soseeksi ja sekoita jäähtyneenä vaahdotetun smetanan joukkoon. Mausta vaahto maun mukaan sokerilla, suolalla ja pippurilla. Vaahto saa olla hieman kirpeätä. Laita vaahto pursotinpussiin.
Sienipöly
1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
Hienonna sienet morttelissa pölyksi.
Kokoa annos. Pohjalle punajuurisipsi väliin omenavaahtoa, sitten maa-artisokkasipsi, taas omenavaahtoa ja viimeiseksi päälle porkkanasipsi. Kokoa sipsit laakealle lautaselle ja ripottele päälle sienipölyä. Tarjoa kuohuviinin kanssa. Vinkkejä uuden vuoden juoman valintaan löytää joulukalenterin luukusta nro 22.
Omenavaahto
1 granny smith-omena
1/2 dl smetanaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
Kuori omena ja kuutio. Keitä omena nopeasti pienessä vesitilkassa kypsäksi. Aja kypsä omena bamixilla soseeksi ja sekoita jäähtyneenä vaahdotetun smetanan joukkoon. Mausta vaahto maun mukaan sokerilla, suolalla ja pippurilla. Vaahto saa olla hieman kirpeätä. Laita vaahto pursotinpussiin.
Sienipöly
1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita
Hienonna sienet morttelissa pölyksi.
Kokoa annos. Pohjalle punajuurisipsi väliin omenavaahtoa, sitten maa-artisokkasipsi, taas omenavaahtoa ja viimeiseksi päälle porkkanasipsi. Kokoa sipsit laakealle lautaselle ja ripottele päälle sienipölyä. Tarjoa kuohuviinin kanssa. Vinkkejä uuden vuoden juoman valintaan löytää joulukalenterin luukusta nro 22.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti