Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Herkullinen alkupala uudenvuoden juhliin

Teimme tässä taannoin todella herkullisia ruokahalun herättäjiä samppanjan kaveriksi. Jaamme resesptin blogissa uudenvuoden juhlia ajatellen, koska silloin juomavaihtoehtona on usein kuohuva viini. Nämä vaativat hieman näpertelyä, mutta vaivannäkö kyllä palkitsee. Ohjeesta tulee 6 hengelle.

Juuressipsejä, omenavaahtoa ja sienipölyä

Juuressipsejä
1 porkkana
2 maa-artisokkaa
1 pieni punajuuri
oliiviöljyä
suolaa

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi. Laita lastut uunipellille ja pirskottele päälle oliiviöljyä.  Paahda 225-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia juureksesta riippuen. Juureslastut ovat valmiita, kun ne ovat rapeita. Huomioi, että maa-artisokat paahtuvat nopeammin kuin punajuuret. Ota rapeat juureslastut talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele jäähtyneiden juureslastujen päälle suolaa maun mukaan.

Omenavaahto

1 granny smith-omena
1/2 dl smetanaa
suolaa, sokeria, mustapippuria

Kuori omena ja kuutio. Keitä omena nopeasti pienessä vesitilkassa kypsäksi. Aja kypsä omena bamixilla soseeksi ja sekoita jäähtyneenä vaahdotetun smetanan joukkoon. Mausta vaahto maun mukaan sokerilla, suolalla ja pippurilla. Vaahto saa olla hieman kirpeätä. Laita vaahto pursotinpussiin.

Sienipöly

1/2 dl kuivattuja suppilovahveroita

Hienonna sienet morttelissa pölyksi.

Kokoa annos. Pohjalle punajuurisipsi väliin omenavaahtoa, sitten maa-artisokkasipsi, taas omenavaahtoa ja viimeiseksi päälle porkkanasipsi. Kokoa sipsit laakealle lautaselle ja ripottele päälle sienipölyä. Tarjoa kuohuviinin kanssa. Vinkkejä uuden vuoden juoman valintaan löytää joulukalenterin luukusta nro 22. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti