Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Prioratin reissulla syötiin todella hyvin

Prioratin viikon aikana teimme paljon ruokaa vuokra-asunnossa, mutta ehdimme maistelemaan myös paikallisten ravintoloiden antia. Joukossa on loistavan hinta-laatusuhteen omaavia lounaspaikkoja ja upeita illallispaikkoja. Sesonkikauden ulkopuolella kannattaa kuitenkin huomioida, että useimmat ravintolat ovat iltaisin auki vain perjantaista sunnuntaihin.

Espanjassa on melko tiukat ateria-ajat, joista ravintolat pitävät kiinni noin minuutilleen. Jos lounas alkaa kello 13, ravintolan ovelta nousee teräskalteri kello 13.00. Alueella syödään aamiaiseksi useimmiten maitokahvi ja croisat. Toinen 'aamiainen' (Esmorza) syödään siinä 11 aikaan, ja se on lähellä suomalaista aamiaista: Juusto-kinkkupatonkia, joskus tomaattipapuja tai munakasta. Lounasaika alkaa klo 13 ja on vilkkaimmillaan siinä kahdelta iltapäivällä. Illallisravintolat aukeavat kello 20, ja ennen tätä saatetaan syödä tapaksia tai pintxoja (vermutin kera).

Falsetissa on muutama vierailemisen arvoinen ravintola. Lounasaikaan laadukasta ja maukasta ruokaa tarjoilee AJ pääkadulla. 3 ruokalajin ateria viineineen kustanataa veroineen sellaiset 12 e. Nälkä ei takuulla jää.
Lapset ovat ravintoloihin tervetulleita, myös illalliselle
Myös kaupungin paras ravintola El Celler De l'Aspic tarjoilee lounasta, joka oli mielestämme ehkä jopa illallista parempi. 4 ruokalajin ja jälkiruuan sisältävä menu oli visuaalisesti ja mauiltaan mahtava, eikä kolmen kympin hinta ollut päätähuimaava. Menulle passatut viinit nostavat hintaa 15 e, mikä kannattaa maksaa. Keittiömestari-sommelier-hovimestari on varsinainen velho viini-ruokaparien luomisessa.
Aspicin loistavuutta
Söimme ravintolassa myös 6 ruokalajin illallismenun viineineen, ja kokemus oli uskomattoman mahtava. Iberico-salaattia, pariloitua kalaa, luomukanaa ja upeita lisäkkeitä unohtamatta menun päättäneitä jättimäisiä jälkiruokia. Kuvat kertokoon. Löysimme ravintolan jo viime reissulla, siitä tarkemmin täällä.
La Cooperativa, klassisesti kuviotua vahakangasta
Ja herkkuruokaa
Porreran kylästä löytyi loistava ravintola La Cooperativa, jota monet olivat ennen reissua suositelleet. Omistaja puhuu hyvää englantia ilmeisen mielellään, ja ravintola tarjoaa erittäin simplistisiä ruokia, joissa on makua vaikka pienelle kylälle. Pääruuaksi söimme luomuankkaa ja jänistä. Molemmat annokset olivat aivan upean makuisia, vaikka niissä ei ollutkaan juuri muuta näiden pääraaka-aineiden lisäksi: Molemmat annokset sisälsivät upean oliiviöljyisen liemen, jota olisi mieluusti hörppinyt lautasen reunalta varsinaisen ruuan jo loputtua.

Clos Figueresin maistuva tonnikalasalaatti oli oiva lounas
Gratalopsissa on kaunis ravintola Celler Clos Figueresin yhteydessä, ja hotelli Cal Llopsin ravintola tarjoili laadukasta ruokaa ainakin 3 vuoden takaisella vaelluksellamme.

2 kommenttia:

  1. Matkakuume iski, olisi niin ihana lähteä jonnekin lämpimään herkuttelemaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelemme matkakuumeen aiheuttamisesta. Meillä matkakuume on jatkuva kaveri. Varsinkin, kun lukulistalla on viikoittain monta viini-ja ruokablogia joiden sisällöstä osa on ainakin reissufiilistelyjä :)

      Poista