Simpukat merimiehen vaimon tapaan Katrin tapaan
(alkuruuaksi 4:lle henkilölle tai pääruuaksi 2:lle henkilölle)
1 kg sinisimpukoita
2 salottisipulia
1-2 valkosipulin kynttä
2 dl valkoviiniä (mieluiten viiniä, jota tarjoat simpukoiden kanssa)
1 dl hakattua persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Pese simpukat ja poista niiltä mahdollinen parta. Ruokaan käytettävien simpukoiden tulisi olla eläviä. Jos simpukan kuori on auki, niin napsauta sitä napakasti. Jos kuori ei mene kiinni itsestään, heitä kuollut ja toksiinia kehittänyt simpukka pois.
Hienonna sipulit ja persilja. Laita kattilan pohjalle oliiviöljy ja sipulit. Fresaa niitä muutama minuutti. Lisää valkoviini ja mausteet. Keitä lientä muutama minuutti ennen kuin lisäät simpukat. Keitä simpukoita kattilassa kannen alla 3-5 minuuttia. Hölskytä kattilaa välillä kannesta painaen, jotta simpukat kypsyvät tasaisesti. Lisää kattilaan persiljahake ja tarkista liemen maku. Mausta tarvittaessa lientä lisää. Nostele simpukat syvälle lautaselle ja kaada osa liemestä simpukoiden päälle. Nauti simpukat heti ranskalaisten ja majoneesin kanssa.
Kotitekoiset ranskalaiset
4 isoa, jauhoista perunaa
suolaa
pippuri
oliiviöljyä.
Pese perunat ja leikkaa perunat isohkoiksi tikuiksi. Levitä perunat uunipellille. Mausta perunat ja ripottele päälle oliiviöljyä. Paista perunoita 25-35 minuuttia 225 asteessa. Tarkista ajoittain, että eivät pala. Tarjoa simpukoiden kanssa.
Valkosipulimajoneesi
1 dl itsetehtyä tai kaupan majoneesia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, pippuria
1/2 limen mehu
Sekoita majoneesin joukkoon hiennonettu valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja limen mehulla. Tarjoa majoneesi simpukoiden ja perunoiden kanssa.
Katri tarjoasi annoksen kanssa jääkylmää kuivaa/kuivahko rieslingiä, kun taas Heikki yhdistäisi annokselle ehdottomasti ranskalaisen jääkylmän muscadetin. Makunsa kullakin!
-Katri-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti