Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 21. maaliskuuta 2015

Seghesio sonoma zinfandel 2011

Kuva:alko.fi
Ideaparkin alkoon on viime aikoina tullut mielenkiintoisia erikoiseriä viineistä/oluista. Mukaan tarttui pari viikkoa sitten Itävallan pinot ja Yhdysvaltalainen Seghesion perheen sonoma zinfandel 2011 puolikkaassa pullossa. Puolikkaita pulloja ei ole koskaan liikaa valikoimassa, joten testiin meni jo sillä perusteella.

Zinfandelista meillä on rypäleenä hyvin vähän kokemusta, mutta ne kokemukset joita meillä on joko todella positiivisia tai todella tasapaksuja esityksiä. Kuitenkin loistavat fiilikset muutamasta hyvästä zinfandelista valaa uskoa siihen, että rypäleestä saadaan todella hyvää viiniä aikaiseksi. Viinikaapissa kypsyy vielä muutama Ridge vineyardsin Zinfandel, jotka tuli hamstrattua pari vuotta sitten Alkon varattavien tuotteiden listalta.

Seghesion perhe on viljellyt Sonomassa, kaliforniassa viiniä ja erityisesti zinfandelia vuodesta 1895 ja heidän historiansa kietoutuu mielenkiintoisella tavalla koko viinialueen historiaan. Jos haluat lukea aiheesta enemmän suosittelemme tutustumaan Natalie Maclean kirjaan Red, White, and Drunk All Over: A Wine-Soaked Journal from Grape to Glass, jossa Seghesion perheen tarinalle on omistettu yksi kappale.

Viinin väri oli tummahkon purppurainen. Tuoksussa on paljon karhunvatukkaa, aavistus mansikkaa ja vaniljaa sekä aavistus asetonia. Maku on täyteläisen pehmeä, mutta viinin keskivahvat hapot ja topakat tanniinit pitävät rakenteen raikkaana. Jälkimaku on keskipitkä, ja siinä nousee esiin mineraalisuuttakin.

Tämä Zinfandel ei ole tyypillinen Alko-zinfandel, vaan siinä on kunnon rakennetta hedelmäisyyden vastapainoksi. Hintaa tällä klassikkotuottajan viinillä toki on, puolikas pullo maksaa monopolissa liki 17 euroa. Tosin viini näyttää maksavan saman myös tyyriimmissä jenkkikaupoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti