Tällä kertaa muut aloittivat päivän Helsinki distilling companyn tiloissa Teurastamolla, mutta me ehdimme mukaan vasta Nomad Cellarsilla järjestetyyn tastingiin. Nomad cellars on tämän vuoden puolella avattu uusi viinikellari Helsingin Annankadulla. Mielestämme mainio konsepti, jossa yhdistyvät uudet kellaritilat, kohtuuhintainen vuokra viinikaapista ja hienot, edulliset tastingtilat. Kellarille pääsevät jäsenet kulkemaan avaimella 6-24 välillä. Jos kiinnostaa vuokrata kaappi viineille niin suosittelemme ottamaan yhteyttä Nomad Cellarsin Petteri Laineeseen, kaappeja oli vielä jäljellä. Kukas sitten tekisi Tampereelle vastaavan vai onko sellainen jo kenties suunnitteilla?
Sokkotastingeissä viinibloggajien kesken on yleensä tapana jekuttaa kaveria mahdollisimman paljon, eikä siltä tälläkään kertaa vältytty. Illan parasta antia oli ehdottomasti loistava Juran cremant, Soaven alueen klassikkovalkkari, jonka pullo harhautti kaikkia, Italian Umbriasta tuleva, sagratino-rypäleestä tehty todella tanniininen punaviini ja bonuspullona nautittu turkkilainen natural-punaviini. Tarjolla oli myös muutama klassikkoalueen viini ja uusiseelantilaista pinot grisiä, joka oli hyvää, mutta ei todellakaan alkon hinnan(a 40€/plo) värtti.
Me toimme tilaisuuteen viinikaapin perukoilta löytyneen Sardinialaisen Cantina Santadin Rocca Rubia-nimisen viinin. Sen rypäleet ovat kasvaneet Sardinian lounaisosassa Carignano del Sulciksen DOC-aluella, ja kuten alueen nimestäkin voi päätellä on viini puhdas Carignan. Ennen tätä emme olleet sardinialaista carignania maistaneet, ja yllätys oli positiivinen. Tuoksu oli lämmin, hyvin marjaisen karhunvatukkainen ja mustikkainen. Lisäksi vaniljaa, eukalyptuksesta muistuttavaa yrttisyyttä sekä mielestäni aluksi hieman asetonin henkäystä. Maku on täyteläinen, kulmikkaalla tavalla marjainen. Happoja on lämpimän alueen viiniksi yllättävän reilusti, tanniinia vähintään riittävästi. Kaikenkaikkiaan hyvä, lämpimänmarjainen ja rungokas viini jolla on tilattuna hintaa noin 14 e.
Ilta jatkui tastingin jälkeen Groteskiin, jossa pääsimme nauttimaan loistavan aterian. Alkuun riippunutta ankanrintaa, speckiä ja pikkelöityjä (hapatettuja ?) juureksia sekä mätiä, smetanaa ja mahtavaa briossileipää. Pääruuaksi saimme hienosti kypsennetyn, mehevän entrecôten ja triplafritattuja ranskalaisia bearnaisella. Muut jatkoivat iltaa jälkiruuan, samppanjan ja oluen parissa, mutta me otimme suunnaksi illan viimeisen junan Tampereelle. Viineinä muunmuassa itävaltalaista grüneriä, magnum-rislingiä saksasta sekä Banfin Summus 2003. Ei jäänyt nälkä eikä jano.
Loistava ilta loistavien ihmisten seurassa, kiitos kaikille!
Tällä kertaa mukana olivat seuraavat blogistit.
Copatinto
Blanc de Blancs
Viinillä
Loppasuut
Rypäleistä viis
Viinihullun Päiväkirja
Reseptitaivas
Wine and Finland
Sokkotastingeissä viinibloggajien kesken on yleensä tapana jekuttaa kaveria mahdollisimman paljon, eikä siltä tälläkään kertaa vältytty. Illan parasta antia oli ehdottomasti loistava Juran cremant, Soaven alueen klassikkovalkkari, jonka pullo harhautti kaikkia, Italian Umbriasta tuleva, sagratino-rypäleestä tehty todella tanniininen punaviini ja bonuspullona nautittu turkkilainen natural-punaviini. Tarjolla oli myös muutama klassikkoalueen viini ja uusiseelantilaista pinot grisiä, joka oli hyvää, mutta ei todellakaan alkon hinnan(a 40€/plo) värtti.
Me toimme tilaisuuteen viinikaapin perukoilta löytyneen Sardinialaisen Cantina Santadin Rocca Rubia-nimisen viinin. Sen rypäleet ovat kasvaneet Sardinian lounaisosassa Carignano del Sulciksen DOC-aluella, ja kuten alueen nimestäkin voi päätellä on viini puhdas Carignan. Ennen tätä emme olleet sardinialaista carignania maistaneet, ja yllätys oli positiivinen. Tuoksu oli lämmin, hyvin marjaisen karhunvatukkainen ja mustikkainen. Lisäksi vaniljaa, eukalyptuksesta muistuttavaa yrttisyyttä sekä mielestäni aluksi hieman asetonin henkäystä. Maku on täyteläinen, kulmikkaalla tavalla marjainen. Happoja on lämpimän alueen viiniksi yllättävän reilusti, tanniinia vähintään riittävästi. Kaikenkaikkiaan hyvä, lämpimänmarjainen ja rungokas viini jolla on tilattuna hintaa noin 14 e.
Ilta jatkui tastingin jälkeen Groteskiin, jossa pääsimme nauttimaan loistavan aterian. Alkuun riippunutta ankanrintaa, speckiä ja pikkelöityjä (hapatettuja ?) juureksia sekä mätiä, smetanaa ja mahtavaa briossileipää. Pääruuaksi saimme hienosti kypsennetyn, mehevän entrecôten ja triplafritattuja ranskalaisia bearnaisella. Muut jatkoivat iltaa jälkiruuan, samppanjan ja oluen parissa, mutta me otimme suunnaksi illan viimeisen junan Tampereelle. Viineinä muunmuassa itävaltalaista grüneriä, magnum-rislingiä saksasta sekä Banfin Summus 2003. Ei jäänyt nälkä eikä jano.
Loistava ilta loistavien ihmisten seurassa, kiitos kaikille!
Tällä kertaa mukana olivat seuraavat blogistit.
Copatinto
Blanc de Blancs
Viinillä
Loppasuut
Rypäleistä viis
Viinihullun Päiväkirja
Reseptitaivas
Wine and Finland
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti