Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 13. helmikuuta 2015

Bodegas Mauro Cosecha 2011: Rebel Duero

Bodegas Mauro sijaitsee Ribera del Dueron alueella, Tuleda del Dueron kaupungissa lähellä Valladolidia. Talo ei kuitenkaan tuota DOC-viinejä, koska sen pullotteissa on mukana syrah:ta DOC-luokituksen salliman tinto finon/tempranillon lisäksi. Talon konseptina on tuottaa viinejä, jotka nojaavat alueen perinteeseen mutta eivät hirttäydy siihen. Rypäleet kasvatetaan luomumenetelmiin, käyminen tapahtuu villihiivoilla. Talon tuotannossa on kolme eri viiniä: Cosecha, Mauro Vandemmia Selectionada ja Terreus. Näistä viimeisin on tarhaviini pienehköltä 3 ha huipputarhalta. Yhteensä näitä tuotetaan 280,000 pulloa vuodessa.

Cosecha on talon entry level-viini, joka tämän talon kohdalla kuitenkin tarkoittaa varsin laadukasta tuotetta. Tässä on 90 % tempranilloa ja loput syrah'ta. Viini on saanut reippaat 16 kk tammea, joiden ikää ei tarkemmin määritellä.

Väriltään syvän purppurainen. Tuoksussa on luumua, karhunvatukkaa ja hillottua kirsikkaakin. Myös pieni mustaherukkainen vivahde tuulahtaa nokkaan. Näiden reippaan marjaisten tuoksujen lisäksi on aistittavissa reipasta parkittua nahkaa, vienoa tallintakaista maanläheisyyttä ja savuisuuttakin. Kokonaisuutena tuoksu on syvä, lämmin ja muheva. Maku on tuoksuun nähden yllättävän rapsakka. Siinä marja-aromit nousevat selkeästi nahkaisuuden yli, mikä on miellyttävää. Viinissä on näin tempranillo-vetoiseksi viiniksi varsin hyvä hapokkuus, joka sopii ainakin minun suuhuni kuin nakutettu. Tanniinia on reippaasti, mutta se on mukavalla tavalla pehmentynyt kypsytyksen myötä. Kokonaisuutena viinin rakenne on aivan oivallinen, jälkimaku pitkähkö ja mineraalismarjaisa.

Kyseessä oli isohko viini, marjavetoinen mutta tavattoman raikas Duero. Toimii hyvin selkeiden grillilihojen seurassa, mutta ei varmasti laita vastaan myöskään paksummalle lihapadalle: Hyvä hapokkuus kestää varmasti kermaisempaa täyteläisyyttäkin. Kaiken kaikkiaan erittäin iso suositus tälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti