Kuva: Viinimestarit.com |
Dimezzo 2009 on sekoiteviini Cabernet Sauvignonista ja Merlotista. Molempia rypäleitä on viinissä samanverran. Viiniä on kypsytetty 14 kk tammitynnyreissä ja vähintään 24 kk pullossa. Viini oli meillä ehtinyt olla auki vajaa 3 tuntia ennen maistamista.
Viinin väri on lasissa syvän purppurainen. Tuoksu on voimakas, josta löytyy niin karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mausteisuutta ja vaniljaa. Maku seurailee vahvasti tuoksun viitoittamaa makumaailmaa ollessaan keskitäyteläinen ja runsas. Tanniinit ovat miellyttävästi taittuneet, kun viini on saanut ilma. Voisin kuvitella tanniinien olevan kohtuullisen voimakkaat heti juotaessa. Makua tarkemmin pohtiessa marjaisuus, vanilja ja mausteisuus nousevat kielen päälle. Ajoittain tuntuu, että tammea on nuoressa viinissä vielä hieman liikaa. Kypsymistä selvästi vaativa viini, joka parani päivä päivältä ollessaan parhaimmillaan kolmantena päivänä avaamisen jälkeen.
Paljon potentiaalia sisältävä supertoscalainen, joka oli meidän mielestä paikoitellen hieman epätasapainossa. Aika ja kaapin pohjalle unohtaminen varmasti nostaa tämän viinin eri kategoriaan. Onneksi pari pulloa kaapista vielä löytyy, joten täytyy taas kasvatella kärsivällisyyttä ja antaa viinin levätä ainakin 5 vuotta ennen seuraavaa maistamiskertaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti