Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kreikkalainen yllätys

Olen suhtautunut varsin varauksellisesti kreikkalaisiin viineihin, syystä tai toisesta. Todennäköisesti mielikuva lätkyröistä ja ylirikitetyistä valkoviineistä on jäänyt elämään jostain teinivuosien 'halvin mahdollinen' kokemuksista. Nyt kuitenkin annoin uuden mahdollisuuden tällä euroopan epäilemättä vanhimmalle viinimaalle.

Viini oli Ktima Vourvoukeli Assyrtiko, joka tuli uutuutena alkoon kevättalvella. Viini tulee kreikan pohjoisosasta egeanmeren rannalta. Läjikkeena Assyrtiko on Santorinin saaren alkuperäislajike, jonka sanotaan hapokkuutensa ansiosta maistuvan 'pohjoisemmalta' mitä on.

Viinin tuoksu oli melko melonivoittoinen, mutta mukana mukavalla tavalla yrttisyyttä ja hieman sitruunaisuutta. Yllättävän raikas tuoksu, eikä lainkaan taanoisten kreikkalaisten kananmunantuoksua.

Viini oli myös suuuntumaltaan raikas. Meloni maistuu aluksi, mutta tämä on kaukana ällöttävästä mangomelonimössöstä. Yrttisyys, kohtalaiset hapot ja lievä mineraalisuus tasapainottavat hedelmäisyyden loistavasti.

Tätä viiniä siemailee mielellään ihan sellaisenaan, mutta voisin kuvitella tämän komppaavan melko hienosti esimerkiksi klassista kreikkalaista sitruuna-valkosipulikanaa.  Piknikillekin istuisi hienosti, kana- tai halloumisalaattia ja tätä, niin jo ratkeaa moni kesäpäivän ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti