Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 25. toukokuuta 2013

Kesä ja loma!

Tulihan se kesäkin lopulta sieltä. Täällä tampereen päässä ensi viikolle luvattiin jopa hellettä, joten ei olisi Katrin kesäloma parempaa aikaan alkaa. Kesäloman suunnitelmat ovat tänä vuonna poikkeuksillisen kotimaa-painotteiset ensimmäistä kertaa varmaan kymmeneen vuoteen. Ensi viikonloppu vietetään Tukholmassa maratonia juosten, tai Heikki juoksee ja minä kannustan, koska pieni kasvava tekninen este mahassa estää juoksemisen.

Just, kun Tuhkolmasta on selviydytty niin olisi jälleen aika ulkomaaille suuntautuvan reissun. Kohteena tuttu Espanjan rannikkoseutu ja aikaan reilu puolitoista viikkoa. Ensin vietetään neljä päivää Cava-alueella tutustuen viineihin ja sit ollaan viikko jossakin Pyreneiden vuoristoseudulla tutustumassa espanjalaiseen maalaiselämään. Talo on vuokrattu ja auto, joten seikkailu on taattu hyvässä seurassa. Jos jollakin on vinkkejä cava-tiloista, hyvistä rafloista ja baareista niin niitä otetaan ilolla vastaan.

Loppuloma kuluukin sitten kotimaassa ja tamperelaisittain ulkomailla Teiskossa. Teiskon lähistöltä on nimittäin tehty kaupat pienestä mummunmökistä, jossa saamme jatkossa harjoitella hyötypuutarhurin taitojamme Katrin perheen kanssa. Heikille löytyy tekemistä niin kasvimaalta kuin Näsijärven vesiltä, Kellarinvartija saa rauhassa vartioida uutta tonttia ja allekirjoittanut saa jälleen ottaa kesäkeittiön grillikatoksen haltuunsa. Juhannukseksi ei varmaan vielä omasta maasta saada satoa, mutta toivottavasti loppukesästä. Jos blogi täyttyy puutarhajutuista niin se johtuu täysin siitä, että iso kasvimaa, mansikkamaa ja rapiat 30 marjapuskaa tontilla vaativat hieman opettelua. Ja satohan pitää ehdottomasti hyödyntää. Mökkikauppojen myötä toteutui meidän unelmamme omasta mökistä lähellä Tamperetta, emmekä voisi olla enempää innoissaan. Mikäs sen parempaa, kuin mökki, perunamaa ja grillikeittiö alle tunnin pyörämatkan päästä kotiovelta. Tiedämme taatusti missä vietämme seuraavat kesät. Kasvimaalla ja järven rannalla lähellä kaupungin palveluja.


-Katri-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti