Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 17.luukku: Parhaimmat lahjapullot yli 30€

Viimeiset lahjapullosuositukset tulevat hintaluokassa yli 30 euroa. Tällä rahalla alkaa jo löytyä valinnanvaraa kiinnostavista ja yksilöllisistä viineistä, joten päätökset olivat vaikeita. Seuraavassa joitakin vuosien varrella maistamiamme viinejä, joiden arvelemme sopivan lahjaksi viininystäville.

Jos lahjan saaja pitää samppanjasta -ja erityisesti ruokasamppanjasta- kannattaa harkita vakavasti Jacquessonin cuvée 740:a. Olemme nauttineet tätä rutikuivaa, hapokkaan mineraalista mutta silti hedelmäistä ja hienostuneen paahteista samppanjaa muutaman kerran merenelävien kanssa, ja pari liki taivaallinen. Samppanjanystävä arvostaa lahjaa takuulla.

Valkoviineistä menemme helppoa reittiä ja valitsemme kauniisti ikääntyvän Rieslingin Alsacen alueen eteläisimmästä osasta, jossa sijaitsevat apellaation ainoat tuliperäiset tarhat. Ison tuottajan Wolfbergerin Riesling Grand Cru Rangen 2015 on vielä kovin nuori, mutta kehittyy taatusti pullossa vielä useita vuosia. Rangenin viinit ovat omanlaisiaan ja ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Olemme maistaneet tästä viinistä useita vuosikertoja ja voimme lämpimästi suositella myös vuosikertaa 2015. 

Punaviineistä vaihtoehtoja on alkon puolella runsaasti, mutta tällä kertaa suosittelemme klassikkotuottajan viiniä Yhdysvalloista. Ridge Lytton Springs 2015 tulee Sonoman alueelta Dry Creek Valleyn ja Alexander Valleyn rajoilta. Myös tämä viini on erittäin nuori ja kehittyy upeasti vielä 10 vuotta. Tässä on loistava esimerkki Zinfandel-vetoisesta blendistä, jossa on muutakin kuin mansikkahilloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti