Uuden vuoden otimme perinteisesti vastaan ystävien seurassa. Koska olin tehnyt töissä nakkeja ja perunasalaattia uuden vuoden juhlintoihin koko kansalle, niin enhän voinut olla niitä tekemättä myös kotona. Halusin kuitenkin sovittaa nakit ja perunasalaatit Juve y campsin cavaan, joten päädyin tekemään sinappista perunasalaattia ja chorizoa siiderissä. Lopputulos pelitti kyllä varsin mukavasti cavan ja espanjalaisen punkunkin kanssa.
Chorizoa siiderissä
1 pkt chorizomakkaraa
1 pieni pullo kuivaa siideriä
Pilko chorizot ja ruskista chorizoja pannulla tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon pullollinen siideriä ja keitä kasaan 15-20 minuuttia. Tarjoa heti perunasalaatin kanssa.
Sinappinen perunasalaatti
1 kg perunoita
1 punasipuli
1/2 pkt fetaa
kourallinen kapriksia
kourallinen oliiveita
Keitä perunat kuorineen kypsäksi ja jäähdytä. Kuutio perunat, sipuli ja feta. Sekoita joukkoon puolitetut kaprikset ja kivettömät oliivit. Sekoita hyvin ja lisää sinappikastike. Anna perunasalaatin marinoitua muutama tunti tai yön yli.
Sinappikastike:
1 osa sinappia
2 osaa öljyä
suolaa
mustapippuria
sokeria
Laita kulhoon sinappi ja mausteet maun mukaan. Lisää ohuena nauhana öljy joukkoon ja sekoita hyvin. Tarkista maku ja lisää kastike perunasalaatin päälle.
Ruuan kanssa tarjottiin jo useaan kertaan decantalosta tilattua Juve y Camps gran reserva brut nature 2010:sta. Alle 15 eurolla kotiutettu pullo tarjoaa kerta toisensa jälkeen taattua laatua Kataloniasta. Kuiva, paahteinen ja miellyttävän hapokas cava, joka toimii sekä ruuan kanssa että ilman. Annoksen kanssa pelitti myös mainiosti samalla kertaa tilattu Las gravas 2010 Espanjan Jumillasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti