P-U-R on
negociant-tuottaja joka ostaa kaikki rypäleensä. Kyseessä on pieni
artesaanituottaja, joka tekee viiniä pääasiassa Etelä-Bourgognessa sekä hieman
myös Cote Rotiessa Pohjois-Rhonessa.
Noveau 2014: 40
v köynnokset Regnien alueella. Nopea 8 h maseraatio, ei sulfiittia. Tuoksu puolukkainen,
freesi. Ei banaaneja. Asiaankuuluvan hento suutuntuma. Happoa on juuri sopivasti
raikastamaan kokonaisuutta. Tässä ollaan noveaun ytimessä, tätä nautiskelee
äkkihuomaamatta pullollisen…
C Fini 2014: Rypäleet
Regnien alueen tarhalta, jossa 80-vuotiaat köynnökset tullaan korvaamaan
uusilla tämän sadon jälkeen. 20 päivän käyminen. Ei sulfiittia, ei suodatusta.
Tuoksu kypsemmän puolukkainen. Tästä löytyy täyteläisempi suutuntuma, jossa jo
hiukan tanniiniakin mukana. Raikas hapokkuus edelleen. Todella mielenkiintoinen
kombo vanhojen köynnösten tuottamaa syvyyttä ja noveaun tuoreutta.
Beaujolais
villages 2013: Luomurypäleet etelään suuntautuvalta graniittitarhalta,
40-70-vuotiaat köynnökset. 8 h maseraatio, käyminen betonisammioissa. Ei
lisättyjä kemikaaleja. Tuoksu on jo selvästi enemmän maanläheinen,
kirsikkainen. Suutuntuma yllättäen kepeän marjaisa, kuitenkin maanläheisempi
kuin noveaut. Miellyttävä viini kevyiden naposteluiden oheen.
Le Bulle
Gamay: Hilpeä ’simamenetelmällä’ tehty kupliva gamay: Viini on käytetty suoraan
pullossa viileässä lämpötilassa. Ei erityisempää sakkojen poistelua. Tuoksussa on
punaisia kukkia ja pihlajanmarjan kirpeyttä. Kupliva, makea ja iloinen viini.
Positiivinen, erilainen kokemus.
Fiilailin myös PURin bojoja, varsinkin le bullea, harvoin tulee vastaan noin "hauskaa" viiniä :)
VastaaPoistaOli hauska pop-up, näitä lisää. Harmillisesti ehdittiin vain piipahtamaan kun piti lähteä lastenvahteja vapauttamaan. Mut tällaisia hauskoja viinitilaisuuksia tarvitaan lisää!
VastaaPoista