Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 23. syyskuuta 2014

Andrea Oberto Lange Nebbiolo 2012


Kuva:alko.fi

Alkoon oli ilmaantunut tällainen uutuusviini, ja pitihän sitä kaivaa verta nenästään ja hakea pullo alaikäistä nebbioloa testiin.
Viini tulee La Morrasta Piemontesta. Oberto on pienehkö perheomisteinen viinitalo, joka tuottaa 100.000 pulloa vuodessa. Kategoriasta löytyy Dolcettoa, Baroloa, Barberaa ja Nebbioloa.
Tämä nebbiolo tulee noin 20-vuotiaista köynnöksistä, joiden rypäleet poimitaan käsin. Osa viinistä kypsyy puoli vuotta uudessa tammessa, osa terästankeissa. Sekoittamisen jälkeen vielä parin kuukauden pullokypsytys.
Viini on väriltään rubiininen, hieman reunoiltaan rusehtavaan taittava. Väri on korkeintaan keskisyvä. Lasissa viini on melko kevytliikkeinen. Tuoksusta löytyy orvokkista kukkaisuutta, kirpeää punaista marjaisuutta, lakritsaista mausteisuutta ja tervankaltaista tummempaa tuoksua. Suutuntuman alku on miellyttävän kepeä, tuoksun aromit toistuvat hienosti. Mutta sitten viini näyttää kyntensä. Se tarraa ikeniin kuin vihainen kissa, ja tämä tanniinipuraisu dominoi koko loppuaistimusta. Jälkimaku on pitkä, aivan lopussa suuhun jää haipumaan kukkainen ja mausteinen tuntuma.
Viini parani seuraavaan päivään hieman, mutta edelleen se huusi seuraansa raakaa lihaa. Pelkältään nautittuna tämä oli ainakin heti avaamisen jälkeen lähinnä masokistinen elämys. Viinissä tuntui olevan potentiaalia, ja parin vuoden kaapituksella tämä voisi näyttää miellyttävämmän puolensa. Alkon parin kympin hinta näin nuoresta viinistä on aika kova. Ja suositus tarjota tätä riistalinnun seurassa aivan erikoinen, tanniinit luultavasti peittäisivät linturuuan maun aivan täysin.
Suosittelemme tätä viiniä kärsivällisille viinikellarillisille ihmisille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti