Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 21. lokakuuta 2016

Lokakuun kausimenu: Juustoja jälkiruuaksi

Lokakuu alkaa olemaan meillä sellainen kuukausi jolloin keho alkaa kaipaamaan juustolautasia punaviinin kera. Tällä kertaa juustolautasen juju on kurpitsahilloke, joka toimii loistavasti niin kovien kuin pehmeidenkin juustojen kaverina.

Juustolautanen ja kurpitsahilloa


Meidän juustolautaselta löytyy useimmiten yksi valkohomejuusto, yksi vahva homejuusto, yksi kova vuohenjuusto ja yksi pitkään kypsynyt alppijuusto. Tampereelta parhaat juustot löytää ehdottomasti Juustosopista.


4 kpl erilaisia juustoja oman maun mukaan.

Kurpitsahillo

1/2 butternut-kurpitsa kuorittuna ja siemenet poistettuna
2-3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tähtianis

Pilko kurpitsa paloiksi ja laita kattilaan veden, sokerin ja mausteiden kanssa. Keitä kurpitsat kypsiksi. Poista kattilasta tähtianis ja soseuta seos. Tarkista maku ja anna hillon jäähtyä. Tarjoa juuston kanssa.

Juomasuositus


Juustojen kaveriksi suosittelemme portugalilaista portviiniä. Dow's:n LBV 2009 omaa varsin hyvän hinta-laatusuhteen alkon valikoimasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti