Kulhollinen kesäruokaa
Tähän voit käytännössä käyttää tarjolla olevia kesän kasviksia. Tärkeintä on, että ne ovat tuoreita ja lisäksi tarjolla on hieman savukalaa.
Kesäkulho
8 kpl esikeitettyä siikliä
1 nippu sipulia
1 pieni valkosipuli
1 pnt porkkanoita
kourallinen herneitä
muutama retiisi
kesän ekat kanttarellit
yrttejä
suolaa, mustapippuria ja hunajaa
1 kokonaisena savustettu pieni siika
Keitä perunat melkein kypsiksi ja pilko ne pienemmäksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Hienonna sipulin varret ja sipulit. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Pese ja pilko retiisit. Kuori herneet ja hienonna saatavilla olevat yrtit. Laita pannulle öljyä ja ruskista valkosipulit ja sipulit. Lisää joukkoon porkkanat ja kanttarellit ja jatka kuullottamista. Lisää pannulle perunat ja paista paistosta vielä hetki. Juuri ennen tarjoilua lisää pannulle retiisit, herneet ja yrtit. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Tarjoa samantien rakuuna-kermaviilikastikkeen ja savukalan kanssa.
Rakuuna-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1 kourallinen tuoretta rakuunaa
suolaa, mustapippuria ja hunajaa
Hienonna rakuuna ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta kastike ja tarjoa kesäkulhon kanssa.
Juomasuositus
Kesäruuan kaveriksi suosittelemme alkon tilausvalikoimaan hiljaittain saapunutta Akuutti Riesling 2015. Pikkuisen makea risukka sopii kuin nenä päähän savukalan kanssa. Tarjoa viini jääkylmänä kulhollisen kanssa ja nauti annos mieluiten auringonpaisteessa kesämökillä. Hyvää lomaa kaikille lukijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti