Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 15. heinäkuuta 2016

Heinäkuun kausimenu: Pääruuaksi kulhollinen kesäruokaa

Kulhoruuat ovat olleet tänä vuonna todella pop ja instagramin kulhoruoka kuvista sai insipiraation myös heinäkuun kausimenun pääruoka. Katri ehdotti alunperin, että olisimme tehneet ensimmäisistä kanttarelleista risottoa, mutta Heikki tyrmäsi idean liian syksyisenä. Kaapista löytyi kanttarelleiden lisäksi kasa kesän kasviksia, itsekasvatettua ranskalaista rakuunaa ja savustettua siikaa. Niistä syntyi sitten meidän versio vuoden 2016 yhdestä trendikkäimästä ruuasta.

Kulhollinen kesäruokaa

Tähän voit käytännössä käyttää tarjolla olevia kesän kasviksia. Tärkeintä on, että ne ovat tuoreita ja lisäksi tarjolla on hieman savukalaa. 

Kesäkulho


8 kpl esikeitettyä siikliä
1 nippu sipulia
1 pieni valkosipuli
1 pnt porkkanoita
kourallinen herneitä
muutama retiisi
kesän ekat kanttarellit
yrttejä
suolaa, mustapippuria ja hunajaa
1 kokonaisena savustettu pieni siika

Keitä perunat melkein kypsiksi ja pilko ne pienemmäksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne isoiksi paloiksi. Hienonna sipulin varret ja sipulit. Kuori valkosipuli ja hienonna se. Pese ja pilko retiisit. Kuori herneet ja hienonna saatavilla olevat yrtit. Laita pannulle öljyä ja ruskista valkosipulit ja sipulit. Lisää joukkoon porkkanat ja kanttarellit ja jatka kuullottamista. Lisää pannulle perunat ja paista paistosta vielä hetki. Juuri ennen tarjoilua lisää pannulle retiisit, herneet ja yrtit. Sekoita ja mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Tarjoa samantien rakuuna-kermaviilikastikkeen ja savukalan kanssa. 

Rakuuna-kermaviilikastike

1 prk kermaviiliä
1 kourallinen tuoretta rakuunaa
suolaa, mustapippuria ja hunajaa

Hienonna rakuuna ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta kastike ja tarjoa kesäkulhon kanssa.

Juomasuositus

Kesäruuan kaveriksi suosittelemme alkon tilausvalikoimaan hiljaittain saapunutta Akuutti Riesling 2015. Pikkuisen makea risukka sopii kuin nenä päähän savukalan kanssa. Tarjoa viini jääkylmänä kulhollisen kanssa ja nauti annos mieluiten auringonpaisteessa kesämökillä. Hyvää lomaa kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti