Kauden kasvislajitelma
Naattipesto
porkkananipun naatit
2 kourallista manteleita
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
siiderietikkaa noin 3 rkl
suolaa
hunajaa
valkopippuria
Laita naatit, mantelit, etikka, öljy ja valkosipuli astiaan, soseuta blenderillä. Mausta suolalla, pippurilla ja ja hunajalla. Lisää tarvittaessa etikkaa.
Suolahuurretut siiklit
Keitä perunat normaalissa suolavedessä liki kypsiksi. Aivan lopussa lisää keitinveteen suolaa noin 3 rkl/litra. Anna kiehua pari minuuttia kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kattilassa, jolloin pinnalle muodostuu suolahuntu.
Sipuli-herneraita
1 dl turkkilaista jogurttia
desi tuoreherneitä
2 punasipulia
pikkusormen kokoinen pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
valkopippuria ja suolaa
Silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Silvo herneet. Sekoita kaikki jogurttiin ja mausta pippurilla ja suolalla
Rakuunaporkkanat ruskistetussa voissa
1 rkl voita
1 porkkana per syöjä
rakuunaa
suolaa
Leikkaa porkkanat pitkittäin 4 lohkoon. Laita pannuun voi ja ruskista se. Heitä porkkanat voihin, paista minuutti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja jätä vetäytymään pannuun jotta maut imeytyvät porkkanoihin.
Mansikka-chilisalsa
1 iso mansikka per syöjä
punainen chili
1 kesäsipuli
1 valkosipulinkynsi.
suolaa
Pilko mansikat 3x3 mm paloiksi. Silppua chili, sipuli ja valkosipuli. Sekoita ja mausta suolalla.
Lisäksi tarjosimme kasvisten kanssa vielä palasen kovaa vuohenjuustoa.
Viininä nautimme tämän kanssa oivaan 16 vuoden ikään päässyttä Weilin puolikuivaa rieslingiä, joka toimi petrolisen mineraalisena ja hieman kypsän sitruunaisen makeana aivan oivallisesti. Alkon valikoimasta voisimme suositella esimerkiksi Carl Loewenin Quant Rieslingiä Moselista: Sopivasti aromikasta makeutta hyvähappoisessa paketissa. Toisena vaihtoehtona tälle alkuruualle sopii mikä Sancerre, joita alkon valikoimasta löytyy parin kympin molemmin puolin muutamia. Ainakin tämä Pascal Jolivet tuli taannoin hyväksi todettua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti