Vuohenputkignoccheja ja sitruunaa
Gnocchit:
2 isoa jauhoista perunaa
2 dl tiukasti painettua nuorta vuohenputkea hienonnettuna.
1 muna
1,5 dl raejuustoa tai ricottaa
300g vehnäjauhoa
suolaa, pippuria
2 sitruunan kuori ja yhden mehu
oliiviöljyä
5 parsaa
peltokanankaalia tai rucolaa
ricotta salataa tai fetaa
Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori perunat ja muussaa ne. Lisää lopua aineet joukkoon ja vaivaa taikinaksi. Kauli jauhoissa 0,5 cm levyksi. Leikkaa noin 7 x 7 mm tyynyjä. Keitä suolavedessä. Laita leivinpaperille odottamaan, varo etteivät tartu toisiinsa.
Raasta sitruunoista kuori oliiviöljyyn kasariin. Kuumenna, lisää parsat ja hieman suolaa. Kuullota minuutti, lisää gnoccit ja lämmitä. Kasaa annos: Gnoccit ja parsat pohjalle, päälle kanankaalia tai rucolaa ja kruunuksi vielä raastettua ricotta salataa tai murusteltua fetaa.
Annokselle suosittelemme juomaksi belgiasta tulevaa Boon Oude Geuzea: Hapokas Lambic taittaa gnocchien raskasta rakennetta oivasti ja tuo samalla mukavasti happoja annokseen. Myös rapsakan hapokas riesling toimii aivan takuulla.
Vuohenputki. Kuva Luontoportti.fi:stä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti