Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 8. huhtikuuta 2016

Huhtikuun kausimenu: Alkuun parsaa, lohta ja voiherakastiketta

Varma kevään ensimerkki meidän perheessä on eurooppalaisen parsan saapuminen kauppohin. Huhtikuu on meillä yleensä kuukausi, jolloin syömme melkein jokaisella aterialla parsaa. Niin paahdettuna, keitettynä, piirakassa kuin salaatin joukossakin. Blogista löytyy sesongin parhaasta raaka-aineesta lisääkin reseptejä, mutta tällä kertaa yhdistimme parsalle lohiconfitin ja voiherakastikkeen. Yksinkertaista, mutta todella hyvää.

Parsaa, lohiconfit ja voiherakastiketta

Parsat

3-4 parsaa/syöjä
suolaa
vettä

Kuori parsat ja poista mahdollinen kova osa varresta. Keitä parsat isossa kattilassa kiehuvassa vedessä 2-3 minuuttia riippuen parsojen paksuudesta. Jäähdytä kylmän veden alla heti, jotta väri säilyy nättinä parsoissa. 

Voiherakastike

100 g voita
suolaa

Sulata voi. Anna heran laskeutua pohjalle. Kaada päältä mahdollisimman paljon kirkastettua voita erilleen purkkiin (kannattaa säästää jääkaapissa paistamiseen). Mausta hera suolalla.

Lohiconfit

50 g lohta per syöjä
litra rypsiöljyä 
sitruunan kuori

Laita sitruunan kuori öljyyn ja lämmitä se 65-asteiseksi. Laita annospaloiksi leikattu lohi öljyyn. Laita 65-asteiseen uuniin tunniksi. Nostele kiinteytyneet palat öljystä. 

Kokoa annos vaikkapa kuvan mukaan.

Lisäksi tarjosimme annoksen kanssa kirjolohenmätiä ja paahdettua lohen nahkaa, mutta ne eivät ole pakollisia. Nahan saa paahdettua hiljaisella lämmöllä öljyssä valurautapannulla.

Juomasuositus

Tällä kertaa suosittelemme parsalle alkon valikoimaan keväällä saapunutta Hattingley Valleyn kuivaa englantilaista kuohuviiniä. Viini sopi kuin nakutettu annokselle ja annos nosti viinin maun selkeästi uudelle tasolle. Oivallinen yhdistelmä, jossa viinin kuivuus ja raikkaus leikkasi mainisti voiherakastikkeen raskautta. Viini ei itse asiassa sellaisenaan ollut kovin vaikuttava, mutta annosyhdistelmä nosti sen uudelle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti