Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Moreau-Naudet Petit Chablis 2012

Kuva:Vinatis.com
Petit Chablis-viinejä tuotetaan alkuperäisen Chablis:n alueen laidoilla hieman myöhemmin perustetulla AOC-alueella. Ero Chablis:n Grand Cru- ja Premier Cru-tarhojen ja Petit Chablis:n välillä on maaperässä: Edelliset sijaitsevat muinaisista simpukkafossiileista, savesta ja kalkkikivestä muodostuneella Kimmeridge-maaperällä, kun taas Petit Chablis:n maaperä on nuorempaa Portland-kalkkia. Tämän vuoksi Petit chablista sanotaan puuttuvan grand cru-chablis'n piikiventuoksu.

Moreau-Naudet on 50-luvulla perustettu viinitalo, jolla on tarhoja useilla premier cru-alueilla, Valmurin grand cru-alueella sekä petit chablissa. Nyt maistettu viini on siis Petit Chablis Vinatiksen tilauksesta alkukeväältä.

Väri on lasissa haalea, sitruunan hedelmälihan värinen. Tuoksussa on omenaa, sitruunaa, märkää kivikkoa ja vastaniitettyä heinäpeltoa. Suussa maku on teräksinen, hapokkuus todella raikas. Hedelmäisyys alkaa tuntua hieman myöhemmin alun teräksisyyden jälkeen, ja se on keskivertochablista täyteläisempi ja kypsempi. Aromimaailma suussa on omenainen, mutta jälkimaussa sopivasti kivisyyttä nousee esiin. Taustalla tuntuu tuo ruohoinen vehreys. Viini on täysin hyvä sellaisenaankin nautittuna, päinvastoin kuin moni korkeamman laatuluokituksen Chablis, jotka ovat turhan kireitä ja mineraalisia ilman ruokaa nautittaviksi. 

Kokonaisuutena miellyttävä ja helpohko viini, jossa chablis'n tunnuspiirteen ovat aistittavissa 'kevytversiona'. Mielestäni täyttää hienosti paikkansa kesäviininä, jota voi siemailla sellaisenaan, mutta joka toimii toisaalta monenlaisten kalaisten herkkujen seuralaisena. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti