Tähän voisimme heitellä hieman kesäisiä reseptejä, joita on toteutettu osin oman puutarhan annista. Kylmä kesäkuu tosin on viivyttänyt Heikin rakkaan kasvimaan starttia, mutta sipulia, valkosipulinvartta, salaatteja, persiljaa ynnä muuta puskee kuitenkin kotitarpeiksi. Ja kun tuttu kalastaja myi vielä 6 kiloa kuhaa sopuhintaan juuri ennen mökille lähtöä, niin herkuttelu oli taattua!
Savukuhaa ja avokadosalsaa
Resepti oli simppeli:
pari avokadoa
puolikas chili
1 sipuli
1 valkosipulin varsi
musta- ja valkopippuria
suolaa
1 limetin mehu
(sokeria, jos tykkää)
Tämän ruuan viiniksi voisin suositella vaikkapa alkon uutuutta, Copatintonkin facebookissa kehumaa José Parienten Verdejoa Ruedasta. Tämä suositus on kyllä hieman sokko, sillä kyseistä viiniä emme itse ole maistaneet. Jos tämä alkon versio kuitenkaan muistuttaa lähellekään maistamiamme Ruedan Verdejoita, niin toiminee hienosti: Vihreää raikkautta, vaaleita hedelmiä ja mausteisuutta sekä chiliselle salsalle riittävä täyteläisyys.
Kyytipojaksi näille vielä helteisen kesäpäivän ilta, kaunis auringonlasku ja hyvää seuraa niin takuulla rokkaa!
(Meinasin laittaa kesäisen mökkikuvan siitä, miten lapsella voi olla hauskaa puhallettavassa uima-altaassa. Koska google todennäköisesti kuitenkin poistaa kuvan lapsipornona, niin jätettäköön väliin.)
-heikki-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti