Ensimmäisenä viininä Schloss Saarstein Riesling Grauschiefer -12. Lasissa hyvin haalea keltainen, ohut. Tuoksussa varsin kypsää sitruunaa, valkoista kukkaisuutta ja aavistuksenomainen yrttisyys. Suussa kevyt konsistenssiltaan, mutta huomattavan voimallinen hapoiltaan. Mineraalisuus nousee sitruunan rinnalle maussa. Kepeään suutunnelmaan maku on pitkä.
Sitten eri maailmaan: Bichot Saint-Veran -12. Mâconin alueelta Burgundista. Väri selvästi kultaisempi keltainen. Tuoksussa kypsää omenaa, aavistus persikkaa ja voisuutta. Suussa keskitäyteläinen, hedelmäinen. Edelliseen verrattuna huomattavan hillitty hapokkuus. Hyvä mineraali, pitkähkö jälkimaku.
Kolmantena toiselle puolen maailmaa: Villa Maria Private Bin SB Marlboroug'sta. Taattua NZ-Sauvignonia. Lasissa vihreään taittava, ohut väri. Tuoksussa aina varmat: kaiken yli tunkeva tomaatinlehti yhdistettynä herukanlehteen, ruohoon. Suussa tuoksua vaatimattomampi täyteläisyys. Kohtalaisesti happoja, mutta enemmän olisin kaivannut. Aromimaalma edellä kuvatun överi. Lyhyehkö.
Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: Jekell Chardonnay 2011 Pohjois-Kaliforniasta Monterreystä. Lasissa jälleen kultainen keltainen. Tuoksu sitruunainen ja eksoottishedelmäinen, mutta ennen kaikkea tamminen ja paksun voinen. Suussa äärettömän täyteläinen, kuitenkin yllättäen melko hapokas eikä siten täysin epämiellyttävä. Happo tuo aavistuksen piristävää raikkautta tähän tammilankkutyrmäykseen.
Tasting oli sikäli onnistunut, että viinit olivat kaikki täysin eri tyyppisiä. Ihmiset myös huomasivat pitävänsä joko raikkaista tai täyteläisitä viineistä, mikä toivon mukaan helpottaa onnistuneiden ostosten tekoa jatkossa.
Täytyy tosin mainita, että mukana ollut 8-kuukautinen tyttäremme varasti ajoittain show:n melko täydellisesti. Että 'Tätääää' vaan teillekin.
-Heikki-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti