Kuva:Alko.fi |
Joten ei auttanut muu kuin laittaa edellisen roseflopin jälkeen uutta matoa koukkuun ja maistaa monien hehkuttama Château Vignelaure Rosé 2013. Viini tulee Coteuax d'Aix en Provencen alueelta ja on sekoiteviini Grenachesta(40%), Syrahista(30%) ja Cabernet Sauvignonista(30%).
Viinin väri on kauniin haalean lohenpunainen. Tuoksussa on mansikkaa, persikkaa, vadelmaa ja aavistus yrttisyyttä/villaisuutta. Maku on kuiva ja hapot ovat hyvässä tasapainossa. Maussa on myöa marjoista mansikkaa, vadelmaa ja aavistus punaherukkaa. Mineraalisuus luo makuun miellyttävän kontrastin yhdistettynä makeahkoon mansikkaan. Viini on hyvässä tasapainossa ja jälkimaku on pitkän miellyttävä.
Jotain kuitenkin kaipaisimme viiniin lisää. Ehkä enemmän rakennetta ja kompleksisuutta tasapainottamaan ajoittain makeahkoa marjaisuutta. Ei niin monipuolinen rosee, kuin odotimme. Syynä kyllä taitaa olla se, että viime vuonna oli alkossakin tarjolla kerrassaan loistavia roseita, ja odotukset taisivat olla liian korkealla. Täyttää tehtävänsä kuitenkin mainiosti ruuan seurassa, eikä potki vastaan, jos haluaa nauttia lasillisen tai kaksi kylmää roseviiniä kuumana kesäpäivänä. Ostaisimme kyllä toistekin, vaikka mielestämme liki 20 e hinta on kyllä melko suolainen (etenkin huomioiden winesearcherin näyttämä keskihinta 12 e). Viini sai aikaan reissukuumeen, ja toivottavasti lähivuosina pääsemme vierailemaan roseviinin Mekassa Provencessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti