Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


torstai 13. helmikuuta 2014

Viime hetken juomavinkit ystävänpäiväksi

Ystävänpäivä on oiva hetki muistaa rakkaita. Jos haluat hurmata rakkaasi ruualla suosittelemme kokkaamaan tämän menun. Jos tarkoituksena on ilahduttaa ystävää/rakasta juomalla niin tässä muutama hyvä vinkki Alkon valikoimista.

Naiset tunnetusti rakastavat timatteja, mutta myös pullollinen samppanjaa kelpaa allekirjoittaneelle koska tahansa. Ei ole niin pientä juhlaa, että ei kannattaisi avata samppanjaaa. Edullista samppanjaa löytyy myös alkosta. Me suosittelemme valitsemaan hyllyltä Louis Massigin Reserve Brut:n, joka on pärjännyt hyvin sokkotastingeissä ja tarjoaa hyvää-hintalaatusuhdetta. Jos haluat hemmoitella saajaa kunnolla, niin voi sijoittaa vaikkapa Louis Roedererin Brut Rosé:n. Samppanjan kaunis rosee väri ja mahtava maku komppaavat hyvin ystävänpäivää ja luovat tunnelmaa ihanalle päivälle.

Punaviinien ystäville suosittelemme uudesta maailmasta vahvaa hedelmävetoista aina luotettavaa australialaista Miss Harrya, joka sopii täyteläisten punaviinien nauttijalle mainiosti. Tarjoa hyvän pihviaterian kyytipoikana tai sinihomejuuston kanssa. Jos lahjan saaja haluaa viiniltänsä enemmän persoonallisuutta ja luonnetta, on kreikkalainen Ramnista 2009 oiva valinta. Xinomavro-rypäleestä tehty viini on valmista nautittavaksi, kun avaat pullon tuntia tai paria ennen tarjoilua. Kestää myös hyvin säilyttämistä.

Ja lopuksi suositus, joka osuu aina; harvassa ovat ne, jotka eivät pitäisi makeista viineistä (vaikka moni näin voi väittää). Kuten joku viiniammattilainen sanoi, tastingeissa makeat juodaan loppuun, vaikka muita jäisi pullon pohjalle..Niinpä suosittelemme alkoon joulun alla rantautunutta Burmesterin 20-vuotiasta tawnya, joka on mahtava makupari juustoille. Tätä kokeilisimme ehken mieluummin kovien juustojen kuin sinihomejuuston pariksi, mutta mikään ei ole kiellettyä. Tietenkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti