Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 8. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 8. luukku: Joulun kevyet raikkaat valkoviinit

Tässä luukussa suosittelemme kevyempiä valkoviinejä, joiden arvelemme sopivan hienosti joulupöydän kaloille.

Ensimmäisenä suositus vakiovalikoimasta: Tämä erittäin edullinen sisilialainen Crudo catarratto-zibibbo (aka muscat)-sekoitus on kukkaisen terpeeninen, runsaan eksoottisen hedelmäinen, aavistuksen makea mutta silti varsin hapokas. Viini toimii makeiden silakoiden ja sillien sekä suolaisten lohikalojen kanssa loistavasti.

Tilausvalikoimasta löytyy mahtava Rheinhessenin kenties taitavimman rislingtaikurin, Stefan Winterin Dittelsheim Riesling loistavalta vuodelta 2015. Kuiva, viiltävän hapokas viini, jonka aromimaailmassa vaaleaa kukkaisuutta ja kypsää sitruunaa. Loistava viini rasvaisemmille lohikaloille.

Kolmantena vielä suositus Espanjasta: Adegas Valminorin galicialainen albariño on täysin kuiva, mineraalinen ja hapokas. Tuoksu on hienopiirteisen aromaattinen, tästä löytyy hentoa kypsien kivellisten hedelmien aromia ja kevyttä mantelisuutta. Jos tarjoilet äyriäsiä, on tämä viini täsmäsuositus.

Kuvat alko.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti