Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 20.luukku: Vuoden 2017 parhaat

Tästa joulukalenterin luukusta päästään kurkistamaan kuluneeseen vuoteen ja pohditaan, mikä on ollut mieleenpainuvaa vuonna 2017. Vuoden 2016 ja 2015 parhaat voit lukea täältä ja täältä.

Vuoden paras ravintolaelämys oli ehdottomasti Ravintola C:n Rekola-popup. Rekolan tilan navettaan siirretty ravintola tarjoili annoksia tilan biodynaamisista raaka-aineista kera Christina Suomisen valitsemin naturaaliviinein. Pitkien pöytien ääressä ruokailu oli sosiaalisuudessaan harvinaista Herkkua suomessa!

Vuoden mielenkiintoisin projekti viinin saralla oli ilman muuta yhteistyö Hella & Huoneen joulumenun viinien suunnittelussa. Taas ymmärräme enemmän siitä, miten ja millä ehdoilla ravintolan viinejä valitaan!

Vuoden paras viiniravintola oli Kallion Wino. Koska se vain oli. Ruoka ja juoma 5/5 ja palvelu siihen päälle. Jos et ole vielä testannut niin käy nyt ihmeessä.

Vuoden opettavaisin viinimatka oli Kevään reissu Berliiniin, Pfalziin ja Rheinhesseniin. Hienoja tuottajia, hienoja viinejä. Hammaskiilteet kiittivät reissulla maistettua reilua sataa rieslingiä hapoistaan ja me kiitämme Saksan Viinitiedotusta mahdollisuudesta osallistua!

Vuoden paras viiniloma tehtiin Etnalle. Alueen viinit ja sisilialainen ruokakulttuuri tekivät vaikutuksen, ja etelän lämpö helli p####n kesän jälkeen. Lämmin (+40) suositus kohteelle!

Vuoden ruokakulttuurielämys koettiin myös Sisiliassa. Motta Camastran kylässä Etnan pohjoispuolella järjestetään kyläjuhlaa, jossa kylän nonnat kokkaavat paikallisia ruokia kodeissaan ja tarjoavat vieraille: Lounaslippu lunastetaan, sitten lähdetään kiertämään kylää nauttien alkuruoka yhdessä paikassa, primi seuraavassa ja secondi kolmannessa paikassa. Yhteisen kielen kapeudesta huolimatta hieno kokemus!

Sitten niihin viineihin!

Vuoden mieleenpainuvin valkoviini oli varmasti Rekola-popupissa nautittu Ribo & Dardin valkoinen Crozes-Hermitage. Kertakaikkiaan mahtava viini.


Paras punaviini lienee ollut Etnalla maistettu Tenuta di Fessinan Musmeci. 120-vuotiaista köynnöksistä tulevista rypäleistä vain syntyy jotain erityistä!

Kuohuvia maisteltiin viime vuonna melko vähän, mutta voittajaksi päätyy brittiläinen Ridgeview'n iäkkäämpi Grosvenor 2008.

Paras -tai ainakin mieleenpainuvin-rosee lienee ollut Chateau Musar rose. Löytyy alkosta, kannattaa kokeilla!

Sitten vielä vuoden paras vitsi, jonka valinta ei ollut vaikea: Alkoholilain kokonaiskouudistus. This is not the end, my friends.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti