![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgniMdItCpHgBzA_kcdJOQJRAMuHYgYMEwqYyu06WrPcPN2GzAF0_vYq3rPrNWPv4PCRTkZvl1KT8SuUl18q-yF-pv0GKtF4vaG9eL6pYiuUDPiwDLr8f9VDPk2uKLr9O18-95YvVT2JTQ/s320/blogger-image-1968144117.jpg)
Jouluglögi:
0,5 l neutraalia viinaa
2 kanelitankoa
10 neilikkaa
puolikas kuivattu peperoncino-chili
10 kaardemumman siemenkotaa tai 1 tl siemeniä
10 korianterinsiementä
1 vaniljatanko
1 appelsiinin kuoren keltainen osa
Laita mausteet ja viina lasipurkkiin viikoksi pariksi. Siilaa puhtaaksi. Tämän glögipohjan voi sekoittaa sekä puna- että valkoviiniglögigsi. Sekoitussuhde on 1+6 eli puolesta litrasta juurta riittää kolmeen litraan viiniä. Saat siis valmista glögiä 3,5 litraa. Sekoitukseen tarvitaan hieman makeutta, joten lisäsimme glögiin (viiniin keitettämällä sulatettua) sokeria noin 0,5 dl/litra.
Itse teimme glögiä lahjaksi, joten ostimme 3 litran hanapakkauksen punaviiniä, otimme 2 dl sokeria ja 2 dl viiniä ja keitimme näistä sokeriliemen. Sitten sekoitimme lopun viinin, glögijuuren ja sokerin ja pullotimme pieniin pulloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti