Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 23.luukku: Viime hetken lahjapullot Alkon perusvalikoimasta

Oletko menossa vielä tänään ostamaan viimeiset lahjat joulukiireeseen? Tässä meidän viime hetken vinkit lahjapulloista Alkon normaalista valikoimasta.


Glögin rakastajalle suosittelemme tänä vuonna kuohuviiniglögiä, joka tuo hieman vaihtelua perinteisiin valikoimaan. Valitse joko Glöet tai Valkia Kuohuva Glögi ja lahjan saaja ilahtuu taatusti.

Kuohuviinien ystäville suosittelemme ehdottomasti valmiissa lahjapakkauksessa olevaa pulloa. Roseekuohuviinin ystävälle hyvä vaihtoehto on Anna de Codorniu Rose Cava. Hieman makeamman ystävälle suosittelemme Freixenet Xperiencia Cava Secoa. Samppanjan ystävälle vaihtoehtoja on useampia, mutta meidän suosikkimme on ainakin Charles Heidsieckin Reserve Brut tai La Chouette de Champillon Champagne Brut.  

Valkoviinin ystäville seuraavat suositukset. Raikkaista, mineraalista ja kuivista viineistä pitävälle ehdoton suosikki on Reh Kendermann Riesling Vom Kalkstein 2016. Tämä toimii myös joulun kalojen kaverina. Chabliksen ystäville suosittelemme Laroche Petit Chablis 2015:ta. Runsaammista valkoviineistä pitävälle varma valinta on Castillo de Molina Reserva Chardonnay 2016.  

Punaviineistä suosittelemme kevyen ja raikkaan tyylin ystäville suosittelemme italialaista Castiglioni Chianti 2016. Tuhdeista ja tanniinisista viineistä pitävälle varma valinta on Faustino I Gran Reserva 2005, jonka saa samalla upeassa lahjalaatikossa. Amaronen ystäville hyvä valinta on Tommasi Amarone della Valpolicella Classico 2001. 

Toivottavasti näiden vinkkien avulla viime hetken joululahjaostokset on hieman helpompia. Jos etsit taas tavaraa viinin ystävälle niin kurkkaa tämän vuoden joulukalenterin luukkuihin 22 tai 18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti