Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 9. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 9. luukku: Joulun oluet

Jos ei halua joulupöytäänsä pelkkää viiniä, on olut hyvä pari monille joulun ruuille. Seuraavassa joitakin mielestämme toimivia oluita jouluruokien kaveriksi.

Alkon kuva

Kalapöydässä toimii lager tai pils. Nämä oluttyylit ovat mielestämme sellaisia, että ne kannattaa nauttia mahdollisimman tuoreena joten suosimme näissä suomalaista. Esimerkiksi Ruosniemen Koodari on hyvä amerikkalaistyyppinen runsaasti humaloitu lager, jonka katkerot pelittävät hyvin niin sokerisuolattujen silakoiden ja sillien kuin rasvaisten ja suolaisten lohikalojenkin kanssa. 


Laatikoita ja kinkkuja lähtisimme ovelasti tasoittelemaan happamalla: Rodenbachin Grand Cru on klassikko, joka ei mielestämme juuri perustelujakaipaisi, mutta tämä hedelmäinen, aromeiltaan viinimäsen moniulotteinen olut on raikas tuulahdus keskelle lanttuisaa laatikkokimaraa.Myös jälkiruokien kanssa voi nauttia olutta, seuraavassa pari runsaampaa ehdotusta joko jälkiruuaksi tai -ruualle:

Flying Dutchman Rasperry porterin tuoksussa on suklaata ja vadelmaa. Maku on melko kevyt, vienosti maltainen, aavistuksen hapan. Kaikenkaikkiaan varsin helposti lähestyttävä porter sellaisenaan nautittavaksi, tämä ei välttämättä rungoltaan kestä esimerkiksi tuhteja suklaisia jäkiruokia.

Pohjola Talveöön tuoksussa erittäin vahva kookos, vanilja aavistettavissa taustalla. Tuhti hieman paahtunut maltaisuus nousee myös nokkaan. Suussa paksuhkon maltainen, alkuun suutuntuma on rungokas mutta raikkaahko. Jälkimakuun nousee kohtalainen humalan katkeruus, joka tuntuu kitalaessa ja nielussa melko pitkään. Kookoksen jälkimaku tuntuu todella pitkänä. Ehdottomasti jälkiruokien kaveri.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti