Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 18.luukku: Lahjoja viininystävälle

Jos haluat antaa viininystävälle lahjaksi jotain muuta kuin sitä itseään, on seuraavassa joitakin vinkkejä:

Lehtitilaus on aina hyvä vaihtoehto. Suomalaisista lehdistä Viini-lehteen on viimeisen vuoden aikana ilmaantunut viinillistäkin sisältöä, ja Mika Vanteen kolumni on aina viihdyttävä. Ulkomaisista lehdistä suosittelemme ehdottomasti Decanteria, joka on eurooppalaisista viinilehdistä lähinnä must. Jos Decanter haiskahtaa liikaa brittiläiseltä yläluokalta, kannattaa tutustua Noble Rot-lehteen. Tämä lehti pitää hyvin trendien aallonharjalla ja vie kevyellä rebel-asenteella tuntemattomaan.

Myös kirjoista löytyy hyviä lahjoja viinistä kiinnostuneille. Tuore tapaus on esimerkiksi Jane Ansonin Wine Revolution, joka keskittyy tämän hetken kovimpiin luomu- ja artesaaniviineihin.
Samppanjan ystävälle voi suositella suomalaista, nimittäin Essi Avellanin Champagne-kirjaa joka sopii niin alueelle viinimatkaa suunnittelevalle kuin samppanjasta muutoin kiinnostuneille.

Keskustan eduskuntaryhmälle suosittelemme lämpimästi tutustumista ainakin tähän perusteokseen.  Jos ystäväsi sattuu kuulumaan edellä mainittuun ryhmään, suosittemme tuon teoksen tulostamista lahjaksi fonttikoolla 32. Jos omistat väritulostimen, käytä vihreää.

Myös ravintolalahjakortti on hyvä idea viinistä ja ruuasta innostuvalle ystävälle. Tampereella viininystävälle sopiva paikka on esimerkiksi Winebar & Deli 1909, josta löytyy aina jotain kiinnostavaa. Myös Gastropub Tuulensuussa on varsin kiinnostavia viinejä. Naapurikunnasta Ylöjärveltä löytyy Miss Ada, jossa emme ole vielä ehtineet vierailla mutta josta huhujen mukaan saa loitavaa bistroruokaa ja kiinnostavia viinejä. Helsingissä viimeaikoina suurimman vaikutuksen tehnyt viiniravintola on Kallion Wino. Myös BasBas saa toki edelleen vahvan suosituksen. Hämeenlinnastakin löytyy nykyään paikka viininystävälle, nimittäin Nooran Viinibaari.

Tässäpä ideoita ei-nestemäisiksi lahjoiksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti