Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Uusia Suomi-ginejä!

Suomalaisia tislaamoja on viime aikoina putkahdellut kuin sieniä sateella. Kyrö ja Helsinki Distilling Company avattiin 2014, ja nyt joukkoon on liittynyt vielä Pohjois-Karjalassa toimiva Northern Lights Spirits, joka valmistaa Kaleva-Giniä. Kyseinen tuote ilmestui kotialkoomme ja se tarttui vahingossa mukaan. Samalla kotiutui Kyrön tammessa kypsytetty Koskue-gini. Maistoimme näitä rinnakkain, ja olivat hyvin erilaisia.

Koskuen tuoksussa makeutta, appelsiinia, kukkaisuutta, katajanmarjaa. Pehmeähkön täyteläinen, hedelmäinen maku. Ei oikein ginimäinen, enemmän siemailtava kuin blendattava.

Kalevala-gini on tuoksultaan greippinen ja selkeästi katajanmarjainen, yrttinen. Maku on terävä, siinä on vahva katajanmarjaisuus ja yrttisyys. Jälkimaussa alkoholi nousee läpi hieman pirtuisena. En joisi sellaisenaan, GT:ssä toimi varsin kivasti: sitruksisuus korostuu mausta ja tonicin sokeri häivyttää viinaisuuden.

Jos siis suomiginihype kiinnostaa, niin hae nämä talteen niin kauan kuin niitä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti