Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 1. heinäkuuta 2016

Heinäkuun kausimenu: Alkuruuaksi kauden kasviksia

Heinäkuun alussa kesäkasvikset ovat parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan saa helposti rakennettua raikkaan alkupalalautasen kotimaisista tuoreista kasviksista. Näistä kannattaa nauttia nyt, sillä Suomen satokausi on tunnetusti lyhyt ja ytimekäs.

Kauden kasvislajitelma 

Naattipesto


porkkananipun naatit
2 kourallista manteleita
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl oliiviöljyä
siiderietikkaa noin 3 rkl
suolaa
hunajaa
valkopippuria

Laita naatit, mantelit, etikka, öljy ja valkosipuli astiaan, soseuta blenderillä. Mausta suolalla, pippurilla ja ja hunajalla. Lisää tarvittaessa etikkaa.

Suolahuurretut siiklit


Keitä perunat normaalissa suolavedessä liki kypsiksi. Aivan lopussa lisää keitinveteen suolaa noin 3 rkl/litra. Anna kiehua pari minuuttia kypsäksi. Kaada vesi pois ja anna perunoiden jäähtyä kattilassa, jolloin pinnalle muodostuu suolahuntu.

Sipuli-herneraita


1 dl turkkilaista jogurttia
desi tuoreherneitä
2 punasipulia
pikkusormen kokoinen pala inkivääriä
1 valkosipulin kynsi
valkopippuria ja suolaa

Silppua sipuli ja valkosipuli. Raasta inkivääri. Silvo herneet. Sekoita kaikki jogurttiin ja mausta pippurilla ja suolalla

Rakuunaporkkanat ruskistetussa voissa


1 rkl voita
1 porkkana per syöjä
rakuunaa
suolaa

Leikkaa porkkanat pitkittäin 4 lohkoon. Laita pannuun voi ja ruskista se. Heitä porkkanat voihin, paista minuutti. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla ja jätä vetäytymään pannuun jotta maut imeytyvät porkkanoihin.

Mansikka-chilisalsa


1 iso mansikka per syöjä
punainen chili
1 kesäsipuli
1 valkosipulinkynsi.
suolaa

Pilko mansikat 3x3 mm paloiksi. Silppua chili, sipuli ja valkosipuli. Sekoita ja mausta suolalla.

Lisäksi tarjosimme kasvisten kanssa vielä palasen kovaa vuohenjuustoa.

Viininä nautimme tämän kanssa oivaan 16 vuoden ikään päässyttä Weilin puolikuivaa rieslingiä, joka toimi petrolisen mineraalisena ja hieman kypsän sitruunaisen makeana aivan oivallisesti. Alkon valikoimasta voisimme suositella esimerkiksi Carl Loewenin Quant Rieslingiä Moselista: Sopivasti aromikasta makeutta hyvähappoisessa paketissa. Toisena vaihtoehtona tälle alkuruualle sopii mikä Sancerre, joita alkon valikoimasta löytyy parin kympin molemmin puolin muutamia.  Ainakin tämä Pascal Jolivet tuli taannoin hyväksi todettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti