Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Weil Riesling Kabinett Halbtrocken Rheingausta: Hyvin säilynyt 16-vuotias

Weingut Robert Weil on yksi Rheingaun alueen arvostetuista tuottajista. Talo on perustettu 1875, ja se tuottaa pelkkiä riesling-viinejä. Talo omistaa 90 hehtaaria tarhoja Kiedrichin kylästä, mukaan lukien huipputarha Kiedrich Berg. Tarhoilla kasvaa vain riesling-köynnöksiä, joten oletuksen mukaan expertiisiä rieslingin tuottamiseen löytyy. Tarhoja vieljellään kestävän kehityksen periaattein, vaikkei varsinaista luomusertifikaattia viineillä olekaan.

Yleisesti ottaen Rheingaun etelään suuntautuneet jyrkät tarhat tuottavat täyteläisempää riesling-viiniä kuin Saksan ehkä tunnetuin alue Mosel. Viineissä on kuitenkin useimmiten hedelmäisyyden ohella runsasta mineraalisuutta, joka tuo viineihin kompleksisuutta.

Maistetun viinin rypäleet tulevat Kiedrich Gräfenberin ympärillä sijaitsevilta jyrkiltä (jopa 60 astetta) etelätarhoilta. Rypäleet -yllättäen- kerätään käsin.

Viini on lasissa keskisyvä, kypsän sitruunan keltainen. Tuoksu on sitruksinen, valkokukkainen ja hennosti petrolisen mineralainen. Maussa ei juuri makeutta tunnu vaikka jäännössokeria onkin: ikä on integroinut viinin sokerin täyteläisyydeksi, jolle antaa ryhtiä edelleen tuntuva hapokkuus. Jälkimaku on pitkähkö, happojen nipistelyn saattelema.

Tuottaja antaa kuivalle rieslingilleen 5 vuoden säilyvyyden, mutta tämä puolikuiva oli ainakin säilyttänyt kutinsa täydellisesti. Eipä harmita, että tätä jäi vielä muutama pullo kaappiin odottamaan sopivaa kala- tai äyriäisannosta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti