Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 19. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 19.luukku: Juomapainoitteisia podcasteja pyhien kuunteluhetkiin

Jos joulun vapaiden aikana haluaa etsiä itselleen uusia viinillisiä tietolähteitä, suosittelemme seuraavassa joitakin juoma-aiheisia podcasteja. Näiden avulla on helppo tutustua viinien maailmaan, kuunteleminen on hyvä ja helppo tapa oppia uutta.

Ensimmäisenä suosituksena viinin maailmasta hiljattain kiinnostuneille hyvä Wine for normal people. Tämän jenkkipodcastin kautta saa (etenkin ensimmäisten vuosien jaksoista) perustietoa rypäleistä, viinityyleistä ja alueita. Viimeaikojen jaksoissa on enemmän haastatteluja ja eri maiden nykytilanteeseen tutustumista. Näkökulma ja toteutustapa on selkeästi atlantin takaa. Päivittyy noin kerran viikossa.

Toinen tutustumisen arvoinen jenkkipodcast on Sommeliers guildin julkaisema. Erittäin perinpohjainen, lähinnä ammattilaisille suunnattu ohjelma, josta valistunut maallikkokin kuitenkin oppii valtavasti. Päivittyy harvakseltaan.

Brittipodcasteista olemme kuunnelleet The UK Wine Showta. Viikottain päivittyvä Podcast koostuu alun viiniuutisosuudesta ja lopun haastattelusta. Viime aikoina näiden osioiden välissä on ollut vielä viinin ja ruuan yhdistämisosio. Haastattelut ovat kiinnostavia ja haastattelija osaa asiansa. Avaa hyvin eri alueiden viiniskeneä.

Jenkkiläinen haastatteluihin perustuva podcast on Levi Daltonin I'll drink to that! Pitkiä ja perinpohjaisia keskusteluja eri alueiden tunnettujen viinintekijöiden tai muiden viinimaailman vaikuttajien kanssa. 

Sitten on tietysti Radio Helsingin Kippis! Anikó Lehtisen juontamassa ohjelmassa haastatellaan torstai-iltaisin oluentekijöitä ja muita alan ihmisiä sekä maistellaan oluita. Kuuntele, niin pysyt jokseenkin kartalla siitä missä ja mihin suomalainen olutskene on menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti