Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


lauantai 16. joulukuuta 2017

Joulukalenterin 16. luukku: Parhaimmat lahjapullot 15-30€

Seuraavassa lahjapullohintaluokassa alkaa löytyä jo kiinnostavia tuotteita. Alla joitakin ideoita eri viinityyleistä, ja kaikki alla olevat ovat mielestämme maistamisen arvoisia.
alkon kuvaEnsimmäisenä lahjaidea lähestyvää uutta vuotta silmällä pitäen: Juran alueelta tulee samppanjan veroisia cremanteja, joiden hinta-laatusuhde on pääosin timanttinen. Roletin Crémant du Jura Brut 2012 on sekoitus chardonnayta ja paikallisia savagninia ja poulsardia. Hienostunut, pitkään kypsynyt kuohuviini jossa on aavistuksen enemämmän hedelmäisyyttä kuin keskivertosamppanjassa. Hyvä maljaviini, joka kestää myös ruokapöydässä.
alkon kuva

Toinenkin suositus toimii uuden vuoden juhlinnassa. Moni tarjoaa vuoden viimeisissä illanistujaisissa tapaksia, ja kuiva manzanilla-sherry on kuin tehty näiden seuraksi. Tilausvalikoimasta (ja Arkadiasta) löytyy Lustaun Manzanilla "3 en Rama", joka on suoraan solerasta viimeistelemättä pullotettu kuiva, suolaisen mineraalinen sherry joka toimii etenkin merellisten tapasten kanssa upeasti.
alkon kuva

Punaviiniksi suosittelemme viinilehdekin vuoden viiniksi taannoin valitsemaa Esporão Reservaa. Tämä erittäin runsas, marjaisa ja mausteinen viini tulee Portugalin Alentejosta. Viini on muheva, mutta siinä on erittäin runsaasti tanniinia ja ainakin aiemmissa vuosikerroissa on myös tuntuvaa tammista mausteisuutta. Mielestämme tämä on hyvä viini  pitkään hautuneen lihapadan ääreen kokoonnuttaessa.

Makeaa on toki pakko myös suositella. Josefina Pinol on vanha tuttu, jota käytimme hiljattain myös Ravintola Hellan ja Huoneen Joulumenussa.  Tämä garnacha-rypäleistä valmistettu punainen mistela Vi Dolc Tinto tulee Katalonian Terra Altasta, ja sen makumaailmassa on punaista marjakompottia, mokkaa ja suklaata. Toimii hyvin vaikka maustekakun kanssa (tai kostukkeena).

Ja sitten on tietysti vielä tämä, jonka voi antaa vain ihan nimen vuoksi...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti