Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Maailman ympäri Australiassa: Alkuruuaksi rapuja kolmella tapaa

Australian ruokakulttuuri on monien eri maiden ruokakulttuurien sulatusuuni. Se ottaa vaikutteita niin aasialaisista, kreikkalaisesta, venäläisestä ruokakulttuurista, joten yhtä yhtänäistä ruokakulttuuria on vaikea löytää. Me yhdistämme mielessämme australiaan loistavat merenelävät ja niiden pohjilta lähdimme kehittämään tätä alkuruokaa. Tässä alkuruuassa on tarjolla jättirapuja kolmella eri tavalla eli carpacciona, salaattina ja paistettuna.

Jättirapuja kolmella tapaa

Rapucarpaccio 4:lle


8 jättirapua
2 limeä
suolaa
pippuria

Kuori ravut ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Laita ravut purkkiin niin, että niitä on yksi kerros päällekäin. Purista rapujen päälle limen mehut ja mausta suolalla/pippurilla. Anna rapujen kypsyä vähintään 1 1/2 tuntia ja tarjoa avokadomoussen kanssa.

Rapusalaatti 4:lle


8 jättirapua
1/2 paprika keltainen/punainen
1/2 chili
yrttejä(meillä ruohosipulia, korianteria, lehtipersiljaa)
pala ananasta
1 limen mehu
suolaa
pippuria
sokeria

Kuori ravut ja paista ne. Pilko ravut pieniksi paloiksi. Pilko pieniksi paloiksi myös kuorittu ananas, paprik ja chili. Hienonna yrtit. Sekoita ainekset keskenään. Lisää limen mehu ja mausta salaatti suolalla, pippurilla ja sokerilla maun mukaan. Salaatin voi tarjota heti tai sitten voit antaa sen maustua hetken aikaa jääkaapissa.

Paistetut ravut 4:lle

12 jättirapua
suolaa
pippuri

Kuori ravut ja paista ne kuumalal pannulla 1-2 minuuttia/puoli. Mausta ravut suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti avokadomoussen kanssa. 

Avokadomousse 4:lle


2 avokadoa
2 limen mehu
1/2 chili
suolaa
pippuria
sokeria

Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivi. Kaavi kuorista lusikalla sisus kulhoon. Purista päälle limen mehut ja muutamaan osaan pilkottu chili. Aja massa bamixilla takaiseksi ja mausta mousse suolalla ja pippurilla. 

Juomasuositus

Viininä tälle annokselle suosittelemme suomalaisille tutun Yalumban viinitalon Y seriesin Pinot Grigio 2016:sta. Viinin hedelmällisyys toimii hyvin annoksen aavistuksen chilisen makumaailman kanssa. Viinissä on myös mielestämme hyvä hinta-laatusuhde. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti