Jättirapuja kolmella tapaa
Rapucarpaccio 4:lle
8 jättirapua
2 limeä
suolaa
pippuria
Kuori ravut ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Laita ravut purkkiin niin, että niitä on yksi kerros päällekäin. Purista rapujen päälle limen mehut ja mausta suolalla/pippurilla. Anna rapujen kypsyä vähintään 1 1/2 tuntia ja tarjoa avokadomoussen kanssa.
Rapusalaatti 4:lle
8 jättirapua
1/2 paprika keltainen/punainen
1/2 chili
yrttejä(meillä ruohosipulia, korianteria, lehtipersiljaa)
pala ananasta
1 limen mehu
suolaa
pippuria
sokeria
Kuori ravut ja paista ne. Pilko ravut pieniksi paloiksi. Pilko pieniksi paloiksi myös kuorittu ananas, paprik ja chili. Hienonna yrtit. Sekoita ainekset keskenään. Lisää limen mehu ja mausta salaatti suolalla, pippurilla ja sokerilla maun mukaan. Salaatin voi tarjota heti tai sitten voit antaa sen maustua hetken aikaa jääkaapissa.
Paistetut ravut 4:lle
12 jättirapua
suolaa
pippuri
Kuori ravut ja paista ne kuumalal pannulla 1-2 minuuttia/puoli. Mausta ravut suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti avokadomoussen kanssa.
Avokadomousse 4:lle
2 avokadoa
2 limen mehu
1/2 chili
suolaa
pippuria
sokeria
Leikkaa avokadot puoliksi ja poista kivi. Kaavi kuorista lusikalla sisus kulhoon. Purista päälle limen mehut ja muutamaan osaan pilkottu chili. Aja massa bamixilla takaiseksi ja mausta mousse suolalla ja pippurilla.
Juomasuositus
Viininä tälle annokselle suosittelemme suomalaisille tutun Yalumban viinitalon Y seriesin Pinot Grigio 2016:sta. Viinin hedelmällisyys toimii hyvin annoksen aavistuksen chilisen makumaailman kanssa. Viinissä on myös mielestämme hyvä hinta-laatusuhde.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti