Naudan ulkopaistia surf&turf 4 hengelle
1-1.5 kg naudan paistia12 jättirapua
suolaa
pippuria
Poista paistista kalvot ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Ota lihan pintaan väri ja mausta liha vielä suolalla ja pippurilla. Kypsennä liha 150 asteessa 58 asteiseksi(kestää 1-2 h). Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia, jotta lihasnesteet ehtivät tasaantua. Leikkaa liha syitä vasten ohuiksi siivuiksi ja tarjoa heti.
Kuori jättiravut ja paista kuumalla pannulla 1-1.5 minuuttia/per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihan kanssa.
Bataattiranskalaiset
500 gr bataattia
suolaa
pippuria
öljyä
hunajaa
Pese bataatit hyvin ja leikkaa ne kuorineen isoiksi pölkyiksi. Laita bataatit uunipellille ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hunajalla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista bataattiranskalaisia 185 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä. Tarjoa heti.
Sriracha-majoneesi
1 dl majoneesia
suolaa
pippuria
srirachaa maun mukaan
Sekoita majoneesin joukkoon maun mukaan srirachaa, suolaa ja pippuria. Tarjoa lihan ja ranskalaisten kanssa.
Lisäksi voit tarjota annoksen kanssa paistettuja kasviksia, jos haluat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti