Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Maailman ympäri Australiassa: Pääruuaksi surf & turf naudan ulkopaistista

Pääruokana tarjosimme keskiluokkaisuuden klassikkoa Australiasta eli surf&turf:a, jossa siis yhdistetään merenelävät ja punainen liha. Yleensä käytetään hummeria, mutta me käytimme jättirapuja, koska niitä sattui olemaan pakkasessa.

Naudan ulkopaistia surf&turf 4 hengelle

1-1.5 kg naudan paistia
12 jättirapua
suolaa
pippuria

Poista paistista kalvot ja hiero lihan pintaan suolaa ja pippuria. Ota lihan pintaan väri ja mausta liha vielä suolalla ja pippurilla. Kypsennä liha 150 asteessa 58 asteiseksi(kestää 1-2 h). Anna lihan vetäytyä folion alla 10 minuuttia, jotta lihasnesteet ehtivät tasaantua. Leikkaa liha syitä vasten ohuiksi siivuiksi ja tarjoa heti.

Kuori jättiravut ja paista kuumalla pannulla 1-1.5 minuuttia/per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihan kanssa.

Bataattiranskalaiset


500 gr bataattia
suolaa
pippuria
öljyä
hunajaa

Pese bataatit hyvin ja leikkaa ne kuorineen isoiksi pölkyiksi. Laita bataatit uunipellille ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hunajalla. Pirskottele päälle oliiviöljyä. Paista bataattiranskalaisia 185 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä. Tarjoa heti.

Sriracha-majoneesi


1 dl majoneesia
suolaa
pippuria
srirachaa maun mukaan

Sekoita majoneesin joukkoon maun mukaan srirachaa, suolaa ja pippuria. Tarjoa lihan ja ranskalaisten kanssa.

Lisäksi voit tarjota annoksen kanssa paistettuja kasviksia, jos haluat.

Juomasuositus


Viiniksi suosittelemme CS:a McLaren Valesta. Viini on nimeltään Hugh Hamilton The Villain Cabernet Sauvignon 2015.  Viini on väriltään syvän purppurainen. Sen tuoksussa on runsaasti mehukasta, herukkaista marjaisuutta. Lisäksi hentoa oliivisuutta, lämmintä mausteisuutta ja aivan aavitus terävämpää pippurisuutta. Suussa viini on tätyteläisen marjainen, siinä on kohtalaisen hyvä hapokkuus ja pehmeät silkkiset tanniinit pitkän 20 kuukauden tynnyrikypsytyksen jäljiltä. Laadukas ja tasapainoinen joskaan ei niin omaleimainen viini, joka kesti annoksen varsin mausteisen maailman yllättävänkin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti