Blinitaikina:
4 dl bulgarianjogurttia
1,5 dl tattarijauhoja
½ pkt hiivaa
sokeria
suolaa
1,5 dl olutta (stout toi mukavan karvauden)
1 muna
voita paistamiseen
Lisukkeet:
Silputtua salottisipulia
Mätiä (nyt on sesonki, joten käytimme mateen mätiä)
Graavikalaa
Smetanaa
Suolakurkkusilppua
Hunajaa
Sekoita jogurttiin hiiva, lisää sitten jauhot, sokeri ja suola. Anna käydä huoneen lämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Lisää sitten olut ja anna kuplia vielä noin tunti. Juuri ennen paistamista ota kananmuna, erottele siitä keltuainen valkuaisesta. Lisää keltuainen taikinaan. Vatkaa valkuainen (suolan ja etikan kanssa) kovaksi vaahdoksi ja kääntele se taikinaan. Kirkasta voi sulattamalla se pienessä kattilassa ja kaatamalla kirkas voi heran päältä kippoon. Paista blinipannussa (tai pikkulettupannussa) molemmilta puolilta. Blinejä voi pitää lämpimänä uunissa jos haluaa tarjota koko satsin kerralla.
Juomasuositus
Blinien kanssa voi juoda monenlaisia juomia. Klassinen yhdistelmä on blinit ja samppanja, koska Suomessa ei vieläkään valmistetta samppakaljaa niin tällä kertaa suosittelemme maistamaan blinejä oluen kera. 100-vuotisen Suomen kunniaksi alkoo tuli erä juomia juhlistamaan Suomea. Me maistoimme blinien kanssa Bryggerin Vuosisata oluen ja pidimme yhdistelmästä kovasti. Jos haluat blinien kanssa kevyemmän ja raikkaamman oluen niin Laitilan Agricola Suomi 100-VJuhlaolut sopii blinien kanssa myös mainioisti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti