Tarte Tatin Lettupannussa
Puolikas iso omena per syöjä
sokeria
rosmariinia
kanelia
kardemummaa
voita
Taikina:
2 dl täysjyvävehnäjauhoa
50 g voita
1 muna
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
Laita uuni 225.
Tee taikina: Laita jauhot, sokeri ja suola kulhoon. Kuutioi sekaan jääkylmä voi. Hakkaa puulastan kärjellä kunnes voi on max. puolikkaan herneen kokoisina nokareina. Lisää muna, sekoita lastalla niin että saat aikaan taikinapallon. Laita jääkaappiin.
Laita 4 pikkuletun lettupannuun voita ja sokeria. Sulata voi. Lado ohuita omenanlohkoja sokerin ja voin päälle 'letuksi'. Lisää mausteet omenanlohkojen väliin. Paista levyllä hyvin miedolla lämmöllä kunnes päälimmäiset omenat alkavat pehmetä.
Kauli taikinasta runsaissa jauhoissa pyöreitä levyjä, jotka ovat hieman lettupannun pikkulettuja suurempia. Nostele taikinalevyt kanneksi omenoiden päälle. Painele vielä reunat pannun syvennyksen sisään. Nosta pannu uuniin ja paista 225 asteessa parikymmentä minuuttia.
Koristele kermalla, omenansiivuilla ja tomusokerilla.
Viiniksi tälle suosittelemme erittäin hyvän hinta-laatusuhteen itävaltalaista: Lenz Moserin Trockenbeerenauslesestä löytyy hynajaisuutta, ananasta, jalohomeen mausteisuutta. Sokeria on varmasti tarpeeksi omenapiirakan makeudelle, mutta toisaalta happoa löytyy vastaavasti raikastamaan suuta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti