Härkätartar meidän tapaan 4 hengelle
200 gr naudan filettä tai sisäpaistia
1 kevätsipuli
10 kpl kapriksia
3 rkl dijonsinappia
1 valkosipulin kynsi
persiljaa tai ketunleipää
suolaa
mustapippuria
Leikkaa liha todella pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja lisää ne lihakuutioden joukkoon. Sekoita joukkoon hienonnetut kaprikset ja yrtit. Lisää sinappi ja mausteet. Maista ja anna tartarin tekeytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Tarjoa nokkospeston,
marinoidun retiisin ja villiyrttisalaatin kera.
Nokkospesto
puolisen litraa huuhdottuja nokkosenlehtiä
pari kourallista manteleita
2 rkl hunajaa
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä noin desi
vaaleaa balsamicoa loraus
Laita nokkoset, mantelit, hunaja ja öljy kippoon ja aja soseeksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla makuja sopivaksi titraten. Tämä maistuu sellaisenaan todella karvaalta, mutta toimii todella hyvin raa'an lihan kanssa.
Marinoitu retiisi
4 kpl retiisejä
0.5 dl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 maustepippuri
Keitä kattilassa viinietikka, suola, sokeri ja maustepippuri. Anna seoksen kiehahtaa ja ota pois levyltä. Viipaloi retiisi ohuiksi siivuiksi. Kaada retiisien päälle etikkaseos ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia.
Juomasuosituksena ruualle italiasta tuleva nuori barolo, jonka tanniinit pehmenevät mukavasti tartarin kanssa. Herkullista yhdessä, mutta myös erikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti