Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kesäkuun kausimenua: Alkuun härkätartaria

Kesäkuu ja kesän kelit ovat vihdoin täällä. Kesäkuun menun teemana on helpot reseptit kesän rientoihin. Härkätartarin lisäksi luvassa on herkkua ainakin hevosesta ja mansikasta. Aloitetaan kuitenkin kausimenu todella herkullisella härkätartarilla. Et tarvi muuta kuin laadukasta pihvilijaa, hieman sinappia ja sipulia.

Härkätartar meidän tapaan 4 hengelle


200 gr naudan filettä tai sisäpaistia
1 kevätsipuli
10 kpl kapriksia
3 rkl dijonsinappia
1 valkosipulin kynsi
persiljaa tai ketunleipää
suolaa
mustapippuria

Leikkaa liha todella pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulit ja lisää ne lihakuutioden joukkoon. Sekoita joukkoon hienonnetut kaprikset ja yrtit. Lisää sinappi ja mausteet. Maista ja anna tartarin tekeytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Tarjoa nokkospeston,

 marinoidun retiisin ja villiyrttisalaatin kera.

Nokkospesto

puolisen litraa huuhdottuja nokkosenlehtiä
pari kourallista manteleita
2 rkl hunajaa
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä noin desi
vaaleaa balsamicoa loraus

Laita nokkoset, mantelit, hunaja ja öljy kippoon ja aja soseeksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamicolla makuja sopivaksi titraten. Tämä maistuu sellaisenaan todella karvaalta, mutta toimii todella hyvin raa'an lihan kanssa.

Marinoitu retiisi


4 kpl retiisejä
0.5 dl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 maustepippuri

Keitä kattilassa viinietikka, suola, sokeri ja maustepippuri. Anna seoksen kiehahtaa ja ota pois levyltä. Viipaloi retiisi ohuiksi siivuiksi. Kaada retiisien päälle etikkaseos ja anna marinoitua jääkaapissa 2 tuntia.

Juomasuosituksena ruualle italiasta tuleva nuori barolo, jonka tanniinit pehmenevät mukavasti tartarin kanssa. Herkullista yhdessä, mutta myös erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti