Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kesäkuun kausimenu: Jälkiruuaksi mansikoita ja minttu-jogurttisorbeta

Tämä on kätevä vieraille tarjottavaksi: Sorbet:n voi tehdä etukäteen valmiiksi eikä annosten kokoaminen vaadi jäätelöpallojen pyörittelyä kummempaa. Minttu-jogurttisorbet toimii hyvin makeiden mansikoiden kanssa.Mansikoita ja minttu-jogurttisorbettia

3 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl valkoviiniä (tai vettä)
2 dl turkkilaista jogurttia
pieni loraus giniä
puska minttua

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita kattilaan viini ja sokeri. Kuumenna 120-asteiseksi. Kaada sokerisiirappi valkuisvaahtoon jatkuvasti vatkaten, ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt. Tätä voi nopeuttaa laskemalla tiskialtaan täyteen kylmää vettä ja laittamalla kulhon veteen. Tämän jälkeen laita sekaan jogurtti, silputut mintunlehdet ja lorauta vielä halutessasi giniä. Älä vatkaa enempää ettei jogurtti juoksetu, sekoita vain varovasti. Laita pakkaseen jäätymään, sekoittele reunat keskelle noin tunnin välein.

Mansikka-hunajamelonivartaat


Mansikoita ja melonia paloina, pujotellaan grillivartaisiin. Halutessasi voit grillata vartaa, mikä antaa mansikoille ja melonille lisää makeutta. maistuvat kuitenkin hyvin sellaisenaankin.

Juomasuositukset

Viiniksi sopii ainakin tuhannesti suosittelemamme La Calieran Moscato d'Asti, joka on hedelmä- ja marjajälkiruuille liki lyömätön pari. Toisena vaihtoehtona ehdotamme tällä kerralla olutta: Ruotsista tuleva Coppersmithin Rhubarb & Rasberry toimii raikkaudessaan hienosti marjojen ja mintun kaverina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti