Mansikoita ja minttu-jogurttisorbettia
3 valkuaista2,5 dl sokeria
1 dl valkoviiniä (tai vettä)
2 dl turkkilaista jogurttia
pieni loraus giniä
puska minttua
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita kattilaan viini ja sokeri. Kuumenna 120-asteiseksi. Kaada sokerisiirappi valkuisvaahtoon jatkuvasti vatkaten, ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt. Tätä voi nopeuttaa laskemalla tiskialtaan täyteen kylmää vettä ja laittamalla kulhon veteen. Tämän jälkeen laita sekaan jogurtti, silputut mintunlehdet ja lorauta vielä halutessasi giniä. Älä vatkaa enempää ettei jogurtti juoksetu, sekoita vain varovasti. Laita pakkaseen jäätymään, sekoittele reunat keskelle noin tunnin välein.
Mansikka-hunajamelonivartaat
Mansikoita ja melonia paloina, pujotellaan grillivartaisiin. Halutessasi voit grillata vartaa, mikä antaa mansikoille ja melonille lisää makeutta. maistuvat kuitenkin hyvin sellaisenaankin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti