Kuva:alko.fi |
Barton ja Questier on suuri ranskalainen viinitalo, joka tuottaa viinejä Burgundissa, Bordeaux:ssa, Loiressa, Rhonessa, Beaujolais:ssa, Languedocissa ja Provencessa. Irlantilainen Thomas Barton rikastui 1700-luvun lopulla Bordeaux-viinien maahantuojana, ja hänen poikansa löy hynttyyt yhteen ranskalaisen Guestirin. Näin syntyi suuri viinitalo, joka tuottaa ympäri ranskaa ja vie viinejä 130 maahan.
Maistamamme Côtes de Provence on talon entry level-sarjaa nimeltään passeport. Sarjan viinejä näyttää olevan tarjolla lähes kaikilta mahdollisilta viinialueilta. Tämä rosé on sekoite grenachea, cincaultia ja syrah'ta. Viini on rypäleiden poiminnan jälkeen valmistettu oksidaatiota välttäen, ja se on käymisen jälkeen levännyt sakkojen päällä kaksi kuukautta (jos tulkitsen oikean tuottajan sivuilta löytyvän lauseen "aged on fine lies").
Tuoksussa on punaisia marjoja kuten punaherukkaa ja mansikkaa, persikkaa, hentoa aavistuksenomaista yrttisyyttä ja aromaattisen kukkaista tuoksua. Viini maku on melko hedelmäinen, keskitäyteläistä roséta tuhdimpi. Viinissä on kuitenkin raikas hapokkuus ja hieman myös mineraalisuutta, joten kokonaisuus pysyy suuta raikastavana.
Viini ei ole mikään moniulotteisuuden huippu, mutta siinä on hedelmäisyyttä ja hapokasta, mineraalista runko hyvässä tasapainossa. Mielestämme tätä 10 e viiniä voi suositella mahdollisesti joskus alkavaan kesään terassisiemailuun ja kesäisten ruokien kuten kreikkalaisen salaatin tai savulohen seuraan.
Näytepullo saatu Norex:ilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti