Kuhaa aasialaisittain
150 gr kuhaa/syöjä
0.5 dl kookoshiutaleita
1 kananmuna
1 cm pala raastettua inkivääriä
puolikas chili hienonnettua
1 lime
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
jauhoja kalan pintaan
Fileoi kuha nahattomaksi ja kuivaa kala. Riko kananmunan rakenne lautaselle ja leivitä kalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja sitten kookoshiutaleissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä pannu kohtuullisen kuumaksi. Kuullota ensin chilit ja inkiväärit öljyssä. Paista lopulta kalat chili-inkivääriöljyssä kypsiksi ja purista päälle limen mehut. Tarjoa kesän kasvisten ja avocadoranskalaisten kanssa.
Avocadoranskalaiset
Hannan sopan Hanna teki avocadoranskalaisia tässä taannoin, ja kun jääkaapista löytyi pari ylimääräistä avocadoa niin pakkohan niitä oli testata. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään pankojauhoja, mutta me olemme korvanneet pankojauhon kookoshiutaleilla.
0.5-1 avocado/syöjä
1 kananmuna
0.5 dl kookoshiutaleita
puolikas chili hienonnettuna
suolaa
pippuria
öljyä
Poista avocadoista kuori ja kivi. Viipaloi avocado reiluiksi paloiksi. Leivitä avocadot ensin jauhoissa, kananmunissa ja sitten kookoshiutaleissa. Laita avcadot uunipellille ja pirskottele päälle öljyä. Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia, kunnes avocadot ovat saaneet hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurila ennen tarjoilua. Ranskalaiset tarvitsevat mielestäni aika paljon suolaa, joten älä säästele suolan määrässä.
Herkullinen arkiateria jääkaapin jämistä+yhdestä tuoreesta kuhasta. Jos kuhaa ei ole saatavilla voit korvata kuhan vaikka hauelle tai ahvenella.
Kuhan ja avocadoranskalaisten kaveriksi lasillinen hyvää gewurtztramineria tai pinot grisiä jääkylmänä, ja arki-ilta on pelastettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti