Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


tiistai 16. lokakuuta 2012

Viikonlopun viini: Baricci Brunello de Montalcino 2006

Viime viikolla Tanniini vietti torstain ja perjantain koulutuksessa Suomen kalakukkopääkaupungissa, Kuopiossa. Koulutus sinänsä oli hyvä ja siihen liittyvät oheisjuhlinnat hauskoja, mutta matka Kuopioon sen sijaan pitkä. Kumma kyllä V..un Rautatiet pysyi jokseenkin aikataulussa, mutta silti oli tanniini varsin väsynyt saapuessaan perjantai-iltana kotiin. Pöydällä odotti kuitenkin mukava yllätys.

Sitten viiniä maisteltiinkin koko viikonloppu, pikku hiljaa ja lasi kerrallaan nautiskellen.

Kyseinen viini on tilattu yhteistilauksena suoraan tuottajalta, hintaa noin parin kympin verran. Pullo on muhinut viinikaapissa vuoden verran, ja useita sinne jäi tulevien vuosien maistelua odottamaan.

Viini oli siis ensimmäisen kerran maistettaessa ollut auki kymmenisen tuntia. Viini oli väriltään tiilenpunainen, reunoilla kenties aavistus rusehtavaa sävyä jo. Tuoksu oli ennen kaikkea kirsikkainen, mutta mukana sopivasti maanläheisiä aromeja ja mausteisuutta. Suutuntuma hyvä alusta loppuun, hapot antoivat ensisäväyksen ja tanniinit jatkoivat jälkimakua pitkälle. Marjaiset aromit pysyivät suussa pitkään aistittavina ja päälimäisinä, mutta tammen saattoi silti aistia selvemmin kuin tuoksussa. Seuraavinakin päivinä viini oli miellyttävä, kahden päivän aukiolo ei lässäyttänyt makua laisinkaan, vaan sunnuntaina lasagne-herkkujen kanssa toimi edelleen kuin junan vessa. (Ei pendolinon vessa, se ei toiminut...) Mielyttävä kokemus, vaikka viinillä ei vielä ole brunelloksi ikää juuri nimeksikään. Siispä innolla odottelemme tulevien vuosien maisteluita.


-Tanniini_

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti