Tamperelaisen pariskunnan seikkailuja viinin ja ruuan ympäriltä. Rakastamme vanhan maailman viinejä, mutta maistamme mielenkiinnolla kaikkea ja kaikkialta. Talvella pääpaino on punaisissa, kesällä maistelemme voittopuolisesti valkoviinejä. Kuplivia maistamme tasaisesti vuoden ympäri, näille aika on aina oikea! Ruokaa laitamme rakkaudella alusta alkaen: mitä tuoreemmista raaka-aineista, sitä parempi. Ruokapöydässämme on aina tilaa ystäville!


sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Maailman ympäri Kreikassa: Pääruuaksi briam ja friteerattua fetaa

Briam on kreikkalainen versio ratatouillesta: Välimerelle ominaiset kesäkurpitsa ja munakoiso saavat kaverikseen perunaa sekä reilusti oliiviöljyä ja yrttejä. Helppoa ja herkullista!

Briam


4  keskikokoista perunaa leikattuna puolen sentin siivuiksi
2 keskikokoista sipulia
10 valkosipulin kynttä
4 tomaattia 
iso munakoiso
2 kesäkurpitsaa
purkki tomaattimurskaa
Oreganoa, basilikaa
Oliiviöljyä
suolaa 1,5-2 tl
sokeria 1 rkl
mustapippuria

Sekoita tomaattimurskaan sokeri, pippuri ja suola. Siivuta kaikki muu  kasvikset puolen sentin paksuisiksi ja tomaatit ohuemmiksi siivuiksi. Laita uunivuuan pohjalle noin desi öljyä. Lado perunat pohjalle. Laita päälle puolet valkosipulista ja sipulista, puolet yrteistä silputtuna ja päälle kerros ohuita tomaattisiivuja. Lado sitten kerros munakoisoja, sipulia, valkosipulia, yrttisilppua, kesäkurpitsoita ja päälle vielä tomaattia. Kaada tomaattimurska tasaisesti päälle. Laita 175 asteiseen uuniin noin 1,5 - 2 h. 

Leivitetty feta


fetaa
Oreganoa
polentaa tai korppujauhoa
öljyä

Leikkaa fetasta ensin neliö ja puolita se sitten kolmioiksi. Halkaise kolmiot ja laita väliin oregana. Paina puolikkaat yhteen ja pyöritä polentassa. Paista kuumalla valurautapannulla juustoon kaunis pinta. 

Kokoa tarjolle: Alle briam ja päälle feta. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Juomasuositus

Alkon Kreikka-valikoima on hieman valitettava, mutta tälle voimme suositella aina pätevää Kir-Yiannin Ramnista Xinomavroa: Ryhdikkään hapokas, kirsikka-arominen ja mausteinen viini toimii reippaasti hapokasta tomaattia sisältävän paistoksen kanssa kuin sangiovese ikään. Zorbas soimaan ja ääntä kohti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti