Heikki on meidän perheen jälkiruokavastaava ja kun vietimme pari viikkoa sitten viikonlopun kavereiden kanssa mökillä lankesi hänelle luonnollisesti lauantai-illan jälkiruokanakki. Mun toiveena oli jotain kevyttä ja raikasta. Kesän marjasato on tällä hetkellä parhaimillaan, joten me menimme siitä mistä aita on matalin: kauden parhaita makuja, et voi epäonnistua. Metsämansikkaa, mustikkaa ja mesiangervoa siis. Ensin ajattelimme tehdä mesiangervolla maustetun pannacotan, mutta vuokramökin rajalliset kylmätilat vesittivät suunnitelman. Siis jotakin vielä yksinkertaisempaa. Kävimme lauantai-aamuna metsäretkellä koko perheen voimin, ja mukaan tarttui kanttarellien lisäksi metsämansikoita, mustikoita ja mesiangervoa. Päätimme siis maustaa mukana olevan mascarponen mesiangervolla ja sokerilla. Lisäksi laseihin laitettiin paljon mustikoita, metsämansikoita ja sitruunaista crumblea kaurahiutaleista. Hyvää, yksinkertaista ja nopeaa herkkua sesongin kovimmista herkuista.
Mesiangervo-mascarponevaahto 8 hengelle
2 prk mascarponea
pari rkl jogurttia
5 mesiangervon kukintoa
maun mukaan sokeria
Sekoita, vatkaa hieman jotta massa saa kuohkeutta
Sitruunainen crumble 8 hengelle
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
reilu köntti voita
desi sokeria
(liraus vettä tarvittaessa)
kaurahiutaleita, jauhoja ja sokeria paistetaan voissa. Lisätään sitruunan kuori ja mehu (ja vesitilkka tarvittaessa) lopussa, sekoitetaan mehun kanssa pannulla niin, että syntyy kiinteä massa. tätä paistetaan pienellä lämmöllä lastalla hakaten kunnes massa kuivuu ja alkaa rikkoutua crumbleksi.
Lisäksi tarvitset 1 litran mustikoita ja 1 litran mansikoita/metsämansikoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti