Tämän viikon valintana suositellaan ravintolaa. Suositus
perustuu parin viikon takaiseen kokemukseen, tuolloin käytiin loppukesän
Suomi-matkalla Turussa. (Kyllä, Tampereeltakin uskalletaan joskus tehdä
tällaisia rohkeita excursioita.)
Turun ravintolakenttä vaikutti nopealla katsastuksella
huomattavasti tampereen vastaavaa laajemmalta. Etenkin Aurajoen ranta oli
pullollaan mukavan oloisia ravintoloita ja viinibaareja. Kuten Kupla asian
ilmaisi, tuli joen varressa kävellessä ihan sellainen olo kuin olisi jossakin
Keski-Euroopassa.
Ilma oli lauantaina suosiollinen. Turkuun saavuttiin
sopivasti myöhäiseen lounasaikaan. Etukäteen oli jo katseltu sopivaa paikkaa
kevyelle lounaalle ennen illan ravintolaherkuttelua. Paikaksi valikoitui
jokivarren Tintå, jonka terassilla oli sopivasti pöytä vapaana. Ravinitolassa
oli mukava viinilista. Tarjoilijan suosittelemat viinit olivat tosin hiukan
kummallisia, Kupla sai prosciutto-pizzansa kanssa amaronea. Tanniini onnistui
vaikuttamaan valintaansa, ja sai mozarellasalaatille hyvin sopivaa Arbuzzon
Verdicciota.
Iltapäivä katseltiin aurinkoista Turkua. Jokivarresta löytyi
mm. turun kahvipaahtimon kahveja myyvä kahvila Smörin ja Tintån puolivälistä.
Mukaan tarttui jotain kotiinkin vietäväksi, tästä lisää kenties myöhemmin.
Illalla suunnattiin sitten kauan odotellulle illalliselle
Smöriin. Olimme jo etukäteen ilmoittaneet syövämme 5 ruuan maistelumenun, joten
listan lukemiseen ei kulunut aikaa. Smör sijaitsee vanhan talon
kellarikerroksessa. Ravintolasali on yhtenäinen, mutta tilaa jakavat mukavasti
pylväät ja holvatut kaaret.
Aluksi ravintola oli lähes tyhjä, mutta alkoi täyttyä varsin
pian ensimmäisiä keittiön tervehdyksiä (kukkakaalikeitto shottilasissa)
maistellessamme.
Alkuruuaksi saimme tomaattihilloketta ja mozarellajäätelöä.
Suolainen jäätelö oli mielenkiintoinen yhdistelmä makeahkoon
tomaattihillokkeeseen, toimi mainiosti.
Seuraavana tarjottiin jokirapumoussea ja tillijäätelöä.
Tanniini tykkäsi, Kuplalla tilli tökki jäätelössä ilmeisesti yleisestä
tilli-antipatiasta johtuen.
Väliin tuli vielä etikkakanttarelleista pääosin koostuva
annos, jonka kanssa tarjottiin viinivä oloroso-sherry. Tämä oli ehdottomasti
mielenkiintoisin viini-ruokayhdistelmä, jota kokeiltaneen jatkossa kotonakin.
Pääruuaksi saatiin myös hyvät annokset, kuplalle nautaa kandella tavalla ja Tanninile Ahvenfileiset Fich and chipsit kurkkurisoton kera. Herkkua.
Jälkiruuaksi kotitekoista marjajäätelöä. mahtava ja näyttävä päätös aterialle.
Tällaista turussa. Toivottavasti myös tamperelle saadaan
lisää pieniä kunnianhimoisia ravintoloita, joita turkuun näyttää nousseen kuin
sieniä sateella. We’ll wait.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti